UPDATE Cel putin 41 de morti in ATACURILE teroriste de la Istanbul. Cine a organizat masacrul – VIDEO

externe

Primele indicii conduc spre gruparea jihadista Stat Islamic (Daesh) ca autor al atacului terorist de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, a spus, miercuri dimineata, premierul turc, Binali Yildirim, care a relevat ca cel putin 41 de oameni si-au pierdut viata si multe alte persoane au fost ranite, transmit agentiile internationale de presa, citate de Agerpres.

Intr-o declaratie facuta chiar la locul tragediei, transmisa in direct de NTV si citata de EFE, prim-ministrul turc a indicat Daesh ca responsabil probabil al atentatului, a negat existenta unor falii de securitate si a aratat ca atacul a fost mai grav pentru ca atentatorii au avut arme automate.

Potrivit AFP, Binali Yildirim a explicat ca cei trei kamikaze, carora nu le-a precizat nici identitatea, nici nationalitatea, au deschis focul asupra pasagerilor cu pistoale-mitraliera inainte de a se arunca in aer.

El a precizat ca atacatorii au sosit la bordul unui taxi la aeroport si a dezmintit zvonul ca unul dintre teroristi ar fi scapat, adaugand insa ca sunt investigate toate posibilitatile.

Premierul turc a adaugat ca traficul aerian a fost reluat incepand de la ora 03.00 locala (00H00 GMT).

Binali Yildirim a mai precizat ca dintre victime doar un numar mic au suferit rani grave.

„Am sosit la terminalul de plecari internationale si l-am vazut pe individ tragand la intamplare. Impusca pe oricine se afla in fata lui. Era imbracat in negru. Nu avea masca pe fata. Ma aflam la 50 de metri in spatele lui”, a spus Paul Roos, 77 de ani, un turist sud-african care dorea sa se intoarca la Cape Town cu sotia.

„Imensa majoritate” a victimelor atentatului sinucigas comis marti la aeroportul international Ataturk din Istanbul sunt cetateni turci, dar printre ei se afla si straini, a afirmat miercuri un oficial turc, potrivit Reuters.

Oficialul turc a adaugat ca deocamdata nu poate oferi mai multe detalii cu privire la nationalitatea persoanelor decedate si ranitilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,


Comentarii: