Cele mai bizare stiri ale anului 2022: Casa plutitoare de 1,5 milioane de dolari s-a rasturnat la ceremonia de prezentare

life

De la ciuperci care vorbesc intre ele folosind un vocabular de 50 de cuvinte pana la o „capra-antilopa” mumificata descoperita intr-un ghetar care se topeste, acestea sunt doar cateva dintre cele mai bizare stiri ale anului 2022 potrivit allthatsinteresting.com.

Ursii polari de pe insula rusa Koliuchin iau in stapanire cladirile abandonate

In august 2021, fotograful rus Dmitri Kokh a inceput o calatorie de 1.200 de mile peste mare pentru a fotografia ursii polari in habitatul lor natural. Cu toate acestea, o furtuna i-a fortat nava sa ancoreze langa insula Koliuchin la jumatatea calatoriei.

Insula a fost abandonata in 1992, dar anul acesta un grup de aproximativ 20 de ursi polari a decis sa transforme cladirile goale ale unei foste statii meteorologice arctice in casa lor temporara.

Ursii polari sunt curiosi din fire, investigand adesea cladiri cu usi si ferestre descuiate. Si din cauza faptului ca sunt vanati de multe generatii, sunt inclinati sa caute adapost atunci cand se poate.

Kokh a facut fotografii ale ursilor polari cu ajutorul unei drone silentioase, care i-a permis atat sa pastreze o distanta sigura fata de animale, cat si sa le deranjeze cat mai putin posibil.

Discutii intre ciuperci

Ciupercile sunt inca printre cele mai misterioase si ciudate organisme de pe planeta, si, pentru multa vreme au fost intelese gresit. De fapt, termenul micologie nu a fost inventat pana in anii 1830 si chiar si atunci adevarata natura a ciupercilor a inceput sa iasa la lumina abia odata cu aparitia biochimiei moderne. Ca atare, oamenii de stiinta afla noi informatii despre aceste organisme fascinante. O lucrare publicata anul acesta in revista Royal Society Open Science a identificat o noua descoperire uimitoare: ciupercile din aceeasi retea de miceliu vorbesc – si vorbesc des.

„Am descoperit ca dimensiunea vocabularului ciupercilor poate fi de pana la 50 de cuvinte, cu toate acestea, numarul cuvintelor cele mai frecvent utilizate nu depaseste 15 pana la 20 de cuvinte”, a declarat Andrew Adamatzky, autorul principal al studiului.

Probabil ca nu vom vedea niciodata „limba ciupercilor” ca optiune pe Google Translate, dar aceasta noua cercetare a oferit cel putin mai multe informatii despre lumea magica a ciupercilor.

Fenrir, cea mai inalta pisica domestica din lume

Dr. William Powers din Farmington Hills, Michigan nu este strain de recordurile mondiale, iar anul acesta, Guinness World Records i-a acordat pisicii Savannah titlul de cea mai inalta pisica domestica din lume.

La putin peste 47 de cm inaltime, Powers l-a descris pe Fenrir, drept „un baiat foarte bun. Il poti tine in brate ca pe un copil.”

Fenrir este de fapt a patra dintre pisicile lui Powers care a castigat un premiu. Altar, un Maine Coon, detine in prezent recordul pentru cea mai lunga coada la o pisica domestica, de 40,8 cm. Inainte de Altair, acel record a fost detinut de Cygnus.

Titlul lui Fenrir a fost detinut candva de propriul sau frate, Arcturus, care avea o inaltime de 48,3 cm de la picior la umar. Din pacate, Arcturus, Cygnus si o alta pisica pe nume Sirius au murit intr-un incendiu in 2017.

Un cuplu indian si-a dat in judecata fiul si nora pentru 643.000 de dolari pentru ca nu le-au oferit un nepot

S-au scris numeroase carti despre relatiile dintre parinti si copii, inclusiv despre asteptarile pe care parintii le au din partea copiilor lor. Dar un cuplu indian a mers mai departe, dandu-i in judecata pe fiul si nora lor pentru ca nu le-au oferit nepotul pe care si-l doreau dupa sase ani de casnicie si cerand 643.000 de dolari pe motiv de „hartuire mentala”.

Sanjeev si Sadhana Prasad au sustinut ca au cheltuit 257.000 de dolari pentru a-si creste fiul, Shrey Sagar, i-au platit scoala de piloti in SUA, i-au aranjat casatoria si au platit pentru nunta in speranta ca Sagar si sotia lui vor avea un copil la scurt timp, facandu-i niste bunici fericiti.

„Problema este ca la aceasta varsta avem nevoie de un nepot, dar acesti oameni nu se gandesc la noi”, a spus Prasad.

In cultura indiana, inca de la o varsta frageda este inradacinat sentimentul de obligatie fata de familie, inclusiv responsabilitatea de a continua linia de sange si de a avea grija de batrani. De fapt, o lege permite chiar parintilor sa pretinda o alocatie lunara de la copiii lor adulti, daca doresc acest lucru.

Cu alte cuvinte, plangerile lui Prasad par nerezonabile din perspectiva occidentala, dar sunt o componenta de baza a culturii indiene.

Un elefant salbatic a calcat in picioare o indianca pana a omorat-o, apoi i-a atacat cadavrul la inmormantare

Intr-o zi, un elefant salbatic a atacat-o pe Maya Murmu, in varsta de 70 e ani si a calcat-o in picioare. Din nefericire, femeia a decedat la spital in urma ranilor, iar familia indurerata a inceput sa se pregateasca pentru inmormantare. Nu se stie cati oameni au participat la inmormantare, dar cu siguranta a existat un oaspete neinvitat – acelasi elefant care a ucis-o pe Murmu.

Cu o turma mare pe urmele sale, elefantul a atacat cosciugul femeii si apoi a fugit. Familia a continuat ceremonia, dar evenimentul ciudat si tragic a lasat multi oameni in stare de soc.

Elefantii au daramat mai multe case din zona, dar nimeni nu a putut sa isi dea seama de ce acest elefant a avut ceva cu Maya Murmu.

Guvernul cambodgian nevoit sa roage oamenii sa nu mai culeaga niste plante foarte rare in forma organului genital masculin

Nepenthes bokorensis este o specie de planta endemica in Cambodgia. Este cunoscuta colocvial ca „planta penisului” sau, in mod alarmant, „capcana pentru muste in forma de penis”. Planta este pe cale de disparitie, insa este atat de populara printre turisti, incat Ministerul Mediului din Cambodgia a trebuit sa roage turistii public, pe Facebook, sa nu mai culeaga plantele pentru fotografii.

Nepenthes bokorensis traieste in sol cu continut scazut de nutrienti si se bazeaza foarte mult pe floare pentru a atrage prada, pe care apoi o ineaca cu fluidele sale digestive, oferind plantei nutrientii de care are nevoie pentru a supravietui. Turistii care smulg inflorescentele slabesc si mai mult planta, al carei habitat a avut de suferit din cauza constructiilor private, agriculturii si turismului.

„Daca oamenii sunt interesati, chiar si intr-un mod amuzant, sa pozeze sau sa faca selfie-uri cu plantele, nu este nicio problema”, a spus Francois Mey, un ilustrator botanic. „Nu culegeti insa florile pentru ca planta are nevoie de ele pentru a se hrani.”

Un om de stiinta de la Harvard crede ca un meteorit aflat pe fundul Pacificului de Sud adaposteste tehnologie extraterestra

In 2014, un meteor numit CNEOS 2014-01-08 a strabatut atmosfera Pamantului si a cazut in Pacificul de Sud, unde acum se odihneste pe fundul marii in nenumarate bucati minuscule. Profesorul Avi Loeb de la Harvard crede ca printre acele fragmente mici, poate exista o piesa de tehnologie extraterestra – si este hotarat sa o gaseasca.

„Scenariul ideal este ca, pe langa fragmente minuscule, am gasi o bucata dintr-un dispozitiv tehnologic avansat, cum ar fi cea de-a suta versiune a iPhone”, a spus Loeb.

Loeb a teoretizat pentru prima data ca meteorul isi are originea in afara sistemului nostru solar, pe baza vitezei sale si a cat de mult a ars la intrarea in atmosfera Pamantului – o teorie care a fost confirmata in 2022 de Comandamentul Spatial al SUA. Loeb a lansat apoi o expeditie cu finantare privata de 1,5 milioane de dolari pentru a cauta fragmentele si chiar crede ca isi poate restrange zona de cautare la 100 de km patrati.

„Exista, de asemenea, posibilitatea ca acesta sa fie facut dintr-un aliaj care nu exista in natura si asta ar insemna ca obiectul este creat”, a spus Loeb.

O „capra-antilopa” mumificata de 500 de ani a fost gasita in interiorul unui ghetar care se topeste

Cresterea temperaturilor provoaca topirea ghetarilor din Alpii austrieci, inclusiv Gepatsch Ferner, al doilea ca marime din tara. Este o situatie nefericita, deoarece afecteaza habitatul natural al numeroaselor specii de animale. Cu toate acestea, topirea ghetii a dus si la cateva descoperiri cu adevarat remarcabile – inclusiv o capra-antilopa mumificata care a fost pastrata in ghetar timp de 500 de ani, a carei piele era inca intacta si chiar acoperita din loc in loc cu smocuri de blana.
Capra avea probabil in jur de doi ani cand a murit si de atunci a ramas incastrata in gheata.

Insula Piel din largul coastei Angliei si-a cautat un nou monarh

Daca nu ati auzit niciodata de Piel, nu sunteti singurii. Este o mica insula in largul coastei Angliei, pe care se afla doar un castel vechi si darapanat si un bar vechi de 300 de ani. De asemenea, se intampla sa aiba propriul monarh si anul acesta avea nevoie de unul nou.

Monarhul este, intr-adevar, un fel de proprietar care supravegheaza cei 50 de acri ai insulei, dar slujba vine cu o coroana si un titlu de onoare.

„Traditia spune ca fiecare nou proprietar este incoronat `Rege al Pielului` intr-o ceremonie de origine incerta, in care sta pe un scaun vechi, purtand un coif si tinand o sabie in timp ce i se toarna alcool pe cap”, a explicat Consiliul Barrow Borough. Regele sau regina din Piel trebuie sa jure ca va fi un bun fumator si un bun bautor si ca va „oferi oricui gasit mort pe nisipuri refugiu gratuit in carciuma”.

Slujba vine cu un contract pe zece ani, timp in care proprietarul este blocat, in esenta, singur pe insula, cu exceptia lunilor de vara cand este plin de turisti.

Fisa postului se rezuma in esenta la supravegherea Ship Inn, singurul pub al insulei si „intretinerea terenurilor din zona, gestionarea campingului, a toaletelor si dusurilor”.

Un prototip de casa plutitoare in valoare de 1,5 milioane de dolari s-a rasturnat la ceremonia de prezentare

Compania Ocean Builders, cu sediul in Panama, vrea sa ajute omenirea sa se mute de pe uscat pe apa, iar produsul lor emblematic, SeaPod, parea gata sa faca acest lucru. Dar, in ciuda designului impresionant si a tehnologiei inovatoare, se pare ca visul trebuie sa mai astepte pana cand Ocean Builders rezolva problemele aparute, sau, cel putin, realizeaza un prototip SeaPod care nu se rastoarna.

Din pacate, exact asta s-a intamplat cand compania a prezentat un prototip de 1,5 milioane de dolari al casei sale futuriste de lux in septembrie, in fata unei audiente care l-a inclus pe presedintele Panama, Laurentino Cortizo. Nimeni nu a fost ranit in timpul incidentului, iar Ocean Builders a identificat rapid problema: o defectiune a unei pompe, care a provocat inundarea prototipului.

Informatiile initiale au sustinut ca modelul SeaPod s-a „prabusit”, ceea ce compania a respins, impreuna cu afirmatiile ca s-a scufundat in ocean. Totusi, daca va ganditi sa cumparati o casa care pluteste in mijlocul marii, o defectiune a pompei care o face sa se rastoarne poate constitui o problema.

Padurea de pe fundul unei doline din China

In regiunea autonoma Guangxi Zhuang din China, speologii au descoperit o dolina care masoara aproximativ 192 de metri adancime, pe fundul careia se inalta o padure bogata, cu copaci de 40 de metri inaltime si plante cat un stat de om.
Dolina este o forma de relief carstic cu aspect de palnie.

„Nu as fi surprins sa stiu ca exista specii gasite in aceste pesteri care nu au fost niciodata descrise de stiinta pana acum”, a spus Chen Lixin, seful echipei de speologi.

Dolinele gigantice ca aceasta se gasesc frecvent in China. Sunt cunoscute sub numele de Tiankeng sau „gropi ceresti”, iar aceasta descoperire recenta, desi fascinanta, a fost de fapt cea de-a 30-a de acest gen in regiune. De fapt, aceeasi echipa de exploratori a gasit alte 19 doline masive in 2019.

Potrivit cercetatorilor, sudul Chinei are o topografie carstica, peisajul sau fiind predispus la formarea de doline si pesteri.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: