Cele mai noi cifre. Cate voturi are Opozitia inainte de motiune: „Vine o noapte lunga, PSD va arunca cu valize de bani”

analize

Jurnalistul Sebastian Zachmann anunta ca Opozitia este in avantaj si are plus „2-3 voturi” pentru a trece motiunea de cenzura.

„Daca motiunea trece, Viorica Dancila pierde absolut tot: guvern, partid, candidatura la presedintie – sfarsit de cariera politica. Daca motiunea pica, Viorica Dancila ramane premier pana in decembrie 2020, intra in turul doi la prezidentiale si, chiar daca pierde finala cu Iohannis, va rezista in fruntea PSD pana la finalul guvernarii. Votul de joi nu e o simpla incercare de a tranti un guvern: motiunea va schimba clasamentul alegerilor prezidentiale, va influenta alegerile locale si parlamentare de anul viitor, va reaprinde lupta pentru putere in PSD si in PNL.

Deocamdata, Opozitia are un mic avantaj (2-3 voturi), insa urmeaza o noapte lunga, in care PSD va arunca cu valize de bani si cu functii pentru parlamentarii ALDE si ProRomania – aici se joaca soarta motiunii.

In lupta pentru fiecare vot, PSD profita si de nepasarea ( ca sa nu zic alt cuvant care incepe cu ne) a doi parlamentari independenti, Adrian Dohotaru si Oana Bizgan (alesi pe listele USR, fara ca USR sa aiba acum vreo vina), care vor lipsi din plen. Bizgan e plecata la un forum economic, iar Dohotaru cere impozit progresiv”, a scris Zachmann pe Facebook.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat, miercuri, ca motiunea de cenzura va trece cu certitudine. „Nu am pierdut nici un vot la motiune”, a subliniat Orban.

”Nu am pierdut nici un vot la motiune. Toate informatiile false care circula acum despre esecul motiunii sunt aruncate de PSD pentru demobilizare”, a declarat Orban la Digi24.

Orban a mentionat ca din cei 237 de semnatari ai motiunii de cenzura, un singur parlamentar nu va vota, ”din motive de sanatate foarte obiective”, iar asupra altor doi ”mai exista dubii”.

Liderul PNL a mai informat ca ”avem angajament din partea a cel putin alti 10 deputati, vor garanta succesul motiunii”.

„Nu ne bazam pe parlamentarii reveniti la PSD. (…) Cu estimarile noastre, care pleaca de la cifre reale si de la intelegeri cu oameni seriosi, motiunea de cenzura va fi adoptata. Avem 237 de semnatari ai motiunii, chiar daca 2-3-4 nu vor, vota, oricum avem alti 10 parlamentari care o vor vota”, a aratat liderul PNL.

Mai mult despre:

Comentarii: