Categories: externe

Cersetoarele batjocorite de fanii PSV: „Daca ne-ar umili asa in fiecare zi ce bine ar fi!”

Jurnalisti de la cotidianul spaniol El Mundo le-au cautat pe cersetoarele umilite de fanii lui PSV Eindhoven martea trecuta si au stat de vorba cu ele. Incidentul, care a consternat si indignat intreg continentul, a fost pe punctul de a degenera intr-un conflict diplomatic intre Spania si Olanda. Ambasada batava la Madrid, conducerea clubului olandez si diverse oficialitati de la Amsterdam si-au cerut scuze in numele tarii si ale clubului din Eindhoven, promitand gasirea vinovatilor si pedepsirea lor exemplara, informeaza Digi Sport.

Vinovatii au fost vanati in Olanda si acuzati de „tratament degradant si contra drepturilor fundamentale prin lezarea demnitatii prin intermediul umilirii, deprecierii si discreditarii”. Politia olandeza si cea spaniola si-au dat mana pentru a-i gasi cat mai repede cu putinta.

In acest timp, cele sase femei, toate de nationalitate romana, Nagie (40 de ani), Savian (19 ani), Jumaje (20), Katerine (30), Maria (30) si Fatma (25) – cel mai probabil numele sunt fictive – le-au marturisit ziaristilor spanioli ca nu s-au simtit jignite de gesturile dispretuitoare ale olandezilor, care le-au aruncat monede, au ars bancnote in fata lor si le-au umilit, punandu-le sa faca genoflexiuni si flotari pentru bani.

„Daca ne-ar umili asa in fiecare zi ce bine ar fi! Am castigat mai multi bani atunci decat intr-o luna. Oamenilor li se poate parea rusinos, dar la ce bani am facut atunci, cei opt copii ai mei vor fi recunoscatori. Sper sa mai vina!”, a spus Nagie, care a dezvaluit ca a „strans” 40 de euro in acea zi, de pe urma „bunavointei” suporterilor olandezi.

Originare din Medgidia, femeile au povestit cum au fost aduse in Spania si cum li s-a dat „de ales” unde prefera sa cerseasca: „la colt de strada sau la semafor, cu o carja”. Toti banii incasati ii impart cu cei care controleaza aceasta afacere, tot de nationalitate romana, mafia cersetoriei din Madrid. Locuiesc in tabara „El Gallinero”, la 12 kilometri de Kilometrul Zero al Madridului si al Spaniei. E cea mai mare tabara de acest gen din Europa.

Jurnalistii de la El Mundo amintesc ca cele sase femei sunt doar o mica parte dintr-o problema mult mai grava. Se estimeaza ca 50.000 de romi de nationalitate romana traiesc din cersit in Spania.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

15 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

15 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

15 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

6 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

16 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

16 ore ago