China: 31 de morti in urma unei explozii la un restaurant

externe

Cel putin 31 de persoane au murit si sapte au fost ranite in orasul chinez Yinchuan, din nord-vestul regiunii Ningxia, miercuri seara, in urma unei explozii la un restaurant aflat pe o strada intens circulata, potrivit presei de stat citata de CNN.

Explozia a fost cauzata de o scurgere a unui rezervor de gaz lichefiat in interiorul restaurantului, potrivit postului de stat CCTV.

Dintre cei sapte raniti, o persoana este inca in stare critica. Ceilalti sase sunt tratati in spital pentru rani usoare, arsuri si taieturi de sticla.

Peste 100 de pompieri cu 20 de vehicule au fost trimisi la fata locului. Operatiunile de cautare si salvare au durat pana joi dimineata, potrivit presei de stat.

Fotografii publicate de presa de stat arata cladirea avariata, cu exteriorul innegrit, resturi pe jos si fum negru in aer. Pompierii sunt vazuti intrand la etajul doi pe o scara si ridicand oameni pe targi.

Primele informatii arata ca doi angajati ai restaurantului au simtit miros de gaz cu aproximativ o ora inainte de explozie, au declarat, joi, autoritatile Yinchuan intr-un comunicat postat joi online.

Cei doi angajati au constatat ca supapa rezervorului de benzina s-a spart si au trimis un alt membru al personalului sa cumpere unul nou, potrivit comunicatului. Explozia a avut loc in timp ce supapa era inlocuita.

Politia a retinut noua persoane, inclusiv pe managerul restaurantului, angajati si actionari, potrivit China Youth Daily.

Liderul chinez Xi Jinping a numit incidentul „dureros” si a spus ca a fost o „lectie profunda”, a informat joi postul de stat CCTV.

Xi Jinping a adaugat ca este important ca ranitii sa fie tratati iar familiile consolate si sa se afle cauza accidentului cat mai curand posibil. El a ordonat, de asemenea, autoritatilor relevante sa efectueze o evaluare a riscurilor de siguranta.

Incidentul a avut loc chiar inainte de inceperea Festivalului Barcilor Dragon, o sarbatoare nationala care dureaza trei zile.

Anul acesta, China a fost zguduita de o serie de incidente privind siguranta. Prabusirea unei mine de carbune din Mongolia Interioara in februarie a dus la moartea a 53 de persoane; apoi, in aprilie, un incendiu a ucis 29 de persoane intr-un spital din Beijing.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: