China s-a enervat: Rusia si SUA sunt in RAZBOI pe teritoriul altei tari, acum suntem in secolul 21

externe

Ziarul oficial al Partidului Comunist din China a publicat un editorial in care ataca dur atat actiunile SUA din Siria, cat si pe cele ale Rusiei.

Intr-un articol semnat „Vocea Chinei”, „Ziarul Poporului” acuza SUA si Rusia ca si-au reluat din nou jocurile specifice Razboiului Rece prin implicarea in Siria. Ziarul afirma ca cele doua puteri se afla intr-un razboi prin intermediari.

„Statele Unite si Uniunea Sovietica s-au folosit si de tot felul de actiuni diplomatice, economice si militare pe teritoriile tarilor din lumea a treia pentru a-si mari influenta, asa se intampla in perioada Razboiului Rece. Dar acum suntem in secolul 21, iar gandirea oamenilor ar trebui sa fie si aceasta in secolul 21”, se afirma in articol, citat de channelnewsasia.com.

Desi a votat mereu alaturi de Rusia cand in Consiliul de Securitate al ONU s-a dezbatut situatia din Siria, China a inceput sa isi exprime tot mai des preocuparile fata de amestecul altor state in treburile interne ale Siriei si a cerut o solutie politica a conflictului.

Semnatura „Vocea Chinei” este folosita in Ziarul Poporului de conducerea Chinei pentru a-si exprima neoficial pozitia fata de chestiuni de politica externa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: