externe

Chinezii si rusii patruleaza impreuna in regiunea Pacificului: „Mentinem pacea si stabilitatea in regiunea Asia-Pacific”

Nave chineze si ruse au inceput exercitii de patrulare in comun in regiunea Pacificului, a anuntat joi Ministerul rus al Apararii, informeaza Kyodo si Reuters, citate de Agerpres.

Exercitiile cuprind manevre tactice si tiruri de artilerie, a mentionat ministerul, citat de agentia rusa de presa TASS.

Un prim astfel de exercitiu comun a avut loc in octombrie anul trecut.

„Misiunea acestor manevre este de a intari cooperarea navala intre Rusia si China, de a mentine pacea si stabilitatea in regiunea Asia-Pacific, de a monitoriza apele marii si de a proteja activitatile economice maritime ruse si chineze”, se precizeaza in comunicat.

Prima runda de astfel de exercitii ruso-chineze, din toamna trecuta, a fost urmarita indeaproape de Japonia, care le-a calificat drept „neobisnuite”, aminteste Reuters.

Recent, armata chineza s-a alaturat exercitiilor „Vostok” ale Rusiei, la care au luat parte in total peste 50.000 de militari din 14 tari, inclusiv India, Mongolia, Belarus si Tadjikistan.

Presedintii Chinei, Xi Jinping, si Rusiei, Vladimir Putin, aveau prevazuta pentru joi o reuniune la Samarkand, in Uzbekistan, in marja summitului Organizatiei de Cooperare de la Shanghai (SCO), fiind prima lor intalnire directa de la inceputul razboiului din Ucraina, la sfarsitul lunii februarie a.c..

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Dupa autostrada suspendata a lui Oprescu, Gabriela Firea le promite bucurestenilor ca le va face metrou pana in Voluntari

Candidatul PSD pentru Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, 16 mai, ca solutia pentru…

13 minute ago

Imagini transmise de satelitii americani de spionaj sugereaza ca Marina Militara chineza ar fi construit primul portavion de drone din lume

Marina Militara chineza a construit in secret ceea ce ar putea fi prima nava dedicata…

43 de minute ago

Celebrul magician David Copperfield, acuzat de mai multe femei de violente sexuale

Celebrul iluzionist american David Copperfield a fost acuzat de violenta sexuala de 16 femei, dintre…

O oră ago

In cel mai pur stil bolsevic, Rusia va nationaliza o importanta companie producatoare de votca pe motiv de „implicare in activitati extremiste”

Autoritatile ruse au luat masuri pentru a confisca activele cu sediul in Rusia ale unui…

2 ore ago

Lui Elon Musk nu i-a placut ce i-a spus una dintre subalternele sale de la Tesla, asa ca a concediat-o, odata cu intregul departament al acesteia

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, pare decis, prin masurile controversate luate in ultimele saptamani,…

2 ore ago

Medici la cutite: un pacient din Slobozia asteapta de zece zile sa fie operat, dar interventia se tot amana fiindca anestezistul si chirurgul sunt certati

Un pacient internat la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia asteapta de zece zile sa fie…

2 ore ago