externe

„Dezinformarea de pe TikTok a atins niveluri alarmante”. TikTok a depasit Google ca cel mai popular site web din lume

Dezinformarea de pe TikTok a atins niveluri alarmante, cu atat mai mult cu cat aplicatia este tot mai utilizata de adolescenti ca motor de cautare, arata un studiu publicat miercuri de societatea NewsGuard, informeaza joi AFP, citata de Agerpres.

Organizatia a intreprins la inceputul lui septembrie cercetari asupra mai multor probleme de actualitate, de la invadarea Ucrainei de catre Rusia pana la vaccinurile impotriva COVID-19, si a determinat ca 20% dintre continuturile video obtinute in rezultate contineau informatii false sau inselatoare.

NewsGuard mentioneaza in acest sens un continut video in care o tanara femeie isi face publica reteta pentru „un remediu care poate vindeca tot”, hidroxiclorochina, un tratament controversat care s-a dovedit ineficient impotriva COVID.

Potrivit NewsGuard, „toxicitatea TikTok constituie deja un pericol important, intrucat cautari pe Google sugereaza ca TikTok este din ce in ce mai utilizat de catre tineri (…) pentru a gasi informatii”.

„In 2021, TikTok a depasit Google ca cel mai popular site web din lume, dupa Cloudflare”, o companie specializata in infrastructura si servicii pe internet, adauga NewsGuard, specializat in instrumente de evaluare a site-urilor de informatii.

Cercetatorii de la NewsGuard sustin ca pana si rezultatele de cautare care nu contin dezinformare „sunt adesea mai dezbinatoare decat cele de pe Google”. Ei citeaza cuvinte jignitoare din numeroase continuturi video cu privire la alegerile americane.

„Regulamentul nostru prevede in mod clar ca noi nu permitem dezinformarea nociva, inclusiv dezinformarea medicala, si vom retrage de pe platforma continuturile care contin” astfel de dezinformari, a reactionat un purtator de cuvant al TikTok.

Aplicatia TikTok estimeaza de asemenea ca metodologia studiului prezinta deficiente, pentru ca trage concluzii plecand de la niste cercetari limitate.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

O oră ago

Pentagonul: „Ucraina poate folosi arme din SUA doar pe teritoriul sau. Nu ne-am schimbat pozitia”

Pentagonul anunta ca nu si-a schimbat pozitia in ceea ce priveste utilizarea de catre Ucraina…

55 de secunde ago

Marcel Ciolacu se lauda ca a pornit constructia celor trei spitale regionale promise de PSD de 15 ani si da asigurari ca ele vor fi gata in 2028

Premierul Marcel Ciolacu si-a manifestat, vineri, satisfactia fata de inceperea lucrarilor de constructie a celor…

19 minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

3 ore ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

2 ore ago

Finantistul Andrei Caramitru ofera 100.000 de euro oricui demonstreaza public ca ar fi implicat in vreun proiect de dezvoltare imobiliara

Andrei Caramitru, fiul regretatului actor Ion Caramitru, este recunoscut pentru postarile sale acide de pe…

48 de minute ago