Chirica refuza sa faca un pas in spate dupa ce a fost trimis in judecata: „Nu am furat de la Primaria Iasi, nu am luat pentru mine nimic”

politica

Primarul Iasiului Mihai Chirica anunta ca nu va candida pentru nicio functie in PNL Iasi, dupa ce a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu, edilul afirmand ca este imoral sa traga dupa el un partid cat timp nu poate fi fara pata.

Mihai Chirica a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca nu va demisiona de la sefia filialei municipale a PNL Iasi, dar ca nu va mai candida la vreo functie de conducere in organizatie la alegerile interne programate in acest an.

”Nu voi face nici un pas lateral, nici un pas in spate si nici piruete politice nu voi face. Dar cat timp in instantele din Romania va fi un dosar in care eu am calitatea de inculpat, chiar daca pledez nevinovat, eu nu voi candida pentru nici o functie politica. Daca maine vor fi alegeri in PNL Iasi eu nu imi voi depune candidatura pentru nici o functie politica. Este imoral sa trag dupa mine un partid in conditiile in care eu nu pot sa fiu fara pata. Imi voi duce crucea pana in momentul in care imi voi rezolva problema, dar nu voi candida pentru nici o functie politica. Este moral sa nu candidezi pentru functii politice atata timp cat eu nu ma simt confortabil”, a afirmat primarul Mihai Chirica, citat de news.ro.

El a mai spus ca a fost numit temporar anul trecut la sefia organizatiei municipale PNL Iasi si ca este la indemana colegilor sai sa decida daca mai ramane sau nu presedinte la filiala municipala PNL Iasi.
Cat priveste postul de primar al Iasiului, Chirica a spus ca nu va renunta la aceasta functie.

”Din punct de vedere administrativ nu este vorba de un act de coruptie. Nu am furat de la Primaria Iasi, nu am luat pentru mine nimic. Mi-am castigat mandatul cinstit. Ma consider nevinovat, dar instanta va decide care va fi drumul meu ulterior”, a mai afirmat edilul iesean.

Primarul Mihai Chirica a fost trimis miercuri in judecata, alaturi de alte cinci persoane, de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi, fiind acuzat de abuz in serviciu.

Procurorii ieseni arata ca, in anul 2013, cand era viceprimar al municipiului Iasi, Mihai Chirica ar fi intocmit caietul de sarcini pentru achizitionarea a patru autoturisme Skoda, astfel incat doar masinile acestei marci sa poata fi in final cumparate.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata fostul primar al Iasiului Gheorghe Nichita, dar si alti trei functionari ai primariei, prejudiciul ridicandu-se la aproximativ 500.000 de lei.

Primarul Iasiului Mihai Chirica sustine ca este surprins ca a fost trimis in judecata in dosarul in care este acuzat de abuz de serviciu, adaugand ca vrea ca procesul sa sa fie cat mai scurt, iar instanta sa judece cu intelepciune si celeritate.

Mai mult despre:

Comentarii: