Chirieac il lauda pe Dragnea pentru ca ii ataca pe ambasadorii SUA si Germaniei si il indeamna sa procedeze cu acestia precum a facut-o Budapesta

news

Analistul Bogdan Chirieac il lauda pe Liviu Dragnea pentru ca i-a atacat pe amabasadorii SUA si Germaniei.

Enervat ca ambasadorii si-au manifestat „ingrijorarea” fata de modificarile legislative privind justitia, Dragnea a declarat „si eu sunt ingrijorat cand vad niste ambasadori in Romana care isi permit sa ne interzica si dreptul de a incepe o dezbatere. Urmeaza sa ni se interzica dreptul de a gandi”. Chirieac lauda aceste declaratii.

”Este o declaratie revolutionara, pe care nu am mai vazut-o la un om politic din Romania. E prima data cand la noi in tara se intampla asa ceva, la nivel de al treilea om in stat. Nu stiu ce l-a determinat pe dl Liviu Dragnea sa aiba aceasta atitudine, dar esential este ca dansul, daca a pornit pe aceasta cale, sa mentina atitudinea actuala.

In acest moment, ceea ce trebuie facut este sa discute cu Excelenta Sa, domnul ambasador Hans Klemm, acele probleme pe care le-a expus. Sprijinul asociatiilor de judecatori si de magistrati pentru modificarea legilor justitiei reprezinta un argument foarte puternic in fata partenerului strategic al tarii noastre.

In rest, a subliniat cu multa delicatete ceea ce fac ambasadorii occidentali in Romania si ceea ce ar trebui sa faca ambasadorii romani in Occident, iar declaratia dansului vine dupa ce, in Ungaria lui Viktor Orban, ambasadorul Olandei, a fost expulzat ca o masea stricata fiindca si-a permis sa critice Guvernul de la Budapesta.

Mai mult, ambasadorul Ungariei la Haga a fost si el retras de catre Guvernul de la Budapesta, deci Viktor Orban a avut o pozitie transanta, Liviu Dragnea este departe de a face acest lucru, dar este o trezire, o ridicare din genunchi in picioare, sper sa ramana in continuare in aceasta pozitie”, a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, si-a exprimat ingrijorarea ca ambasadorii merg la ministri sa promoveze interesele unor companii straine, intrebandu-se daca aceste fapte pot insemna „acte de coruptie”.

„Si eu sunt ingrijorat cand ambasadorii merg la ministri in fiecare zi sa promoveze interesele unor companii straine. Cine stie, poate cineva se gandeste ca si asta inseamna acte de coruptie. Ca sigur ca daca ati merge dumneavoastra la ministru sa promovati interesele companiei domnului Musca (directorul general al Combinatului agroalimentar Curtici pe care l-a vizitat joi n.r.) veti avea o problema. Eu zic sa fim mai calmi. O sa vedem ce spun specialistii, ce spun judecatorii, ce spun ceilalti oameni care nu au interese personale, ci care vor doar ca justitia din Romania sa functioneze si judecatorii sa fie protejati. Sa nu fim in situatia in care presedinta Curtii Supreme sa fie certata de niste procurori. Asa ceva nu e posibil. Fiecare avem ingrijorarile noastre si fiecare cu ingrijorarile lui mergem inainte pentru Romania”, a afirmat Dragnea joi, la Curtici.

Dragnea a precizat ca decizia finala pentru legile justitiei va fi luata in Parlament dupa „o cumpanire si dezbatere serioasa”.

„Si eu sunt ingrijorat cand am vazut din presa si am citit ce s-a incercat ieri sa se faca la CSM. Si eu sunt ingrijorat cand vad niste ambasadori in Romana care isi permit sa ne interzica si dreptul de a incepe o dezbatere. Urmeaza sa ni se interzica dreptul de a gandi (…) Si eu sunt ingrijorat de faptul ca procurorii au inceput sa se certe cu judecatorii. Stiti ce ma intereseaza pe mine, ca presedinte PSD, ca presedinte al Camerei Deputatilor, ca deputat, si ca cetatean roman? Sa vad ce spun asociatiile magistratilor si Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania. Si am vazut ca acolo exista o sustinere pentru acele prevederi. Eu nu sunt jurist, nu sunt specialist. Sigur ca, in final, decizia va fi luata in Parlament dupa o cumpanire serioasa, dupa o dezbatere serioasa, asezata nu cu patima, nu pentru a servi interesul unuia sau altuia, nu pentru a subjuga ideea de justitie in Romania. Am inteles, fiecare cu ingrijorarile lui”, a mai spus Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: