Chirieac se bucura ca Popoviciu a reusit sa fuga din tara: „Milioane de romani au beneficiat de acea constructie. Acest dosar nu ar fi trebuit sa existe”

news

Analistul Bogdan Chirieac ii ia apararea milionarului Puiu Popoviciu, sustinand ca acest nu trebuia sa foe condamnat la inchisoare. El sustine ca milioane de romani au beneficiat de mall-ul pe care Popoviciu l-a construit prin incalcarea legilor.

„A fost o surpriza, categoric, dar in acelasi timp nu il pot condamna ca a preferat sa dispara. Sapte ani de inchisoare fiindca ai construit un mall de nu stiu cate miliarde de euro in care intra peste 20 milioane de romani anual… nu stiu de ce era vorba de inchisoare si in acest domeniu. Daca statul s-a simtit deposedat de ceva, putea sa le ia si sa le distruga el. Imaginati-va ca va pune un management de stat la ce s-a construit acolo, intr-un an, se face totul praf in zona respectiva”, a declarat Chirieac la Antena 3.

„Deocamdata, statul roman a incasat, timp de zece ani, sute de milioane de euro taxe si impozite acolo, nu? Si milioane de romani au beneficiat, intr-o forma sau alta, de acea constructie, macar de cinematografe”, a mai spus Bogdan Chirieac.

„La fel ca multe alte dosare din Romania, acest dosar nu ar fi trebuit sa existe. Ar fi trebuit, eventual, sa existe in civil. Cum spuneti dumneavoastra, Academia de Stiinte Agricole a dat foarte ieftin terenul acela, ma rog, l-a concesionat. Trebuiau rezolvate aceste lucruri, marita taxa si asa mai departe. Nu avea ce sa caute penalul, la fel ca in multe alte dosare”, a tinut sa sublinieze Chirieac.

Puiu Popoviciu este dat in urmarire nationala, el fiind de negasit pentru a fi pusa in aplicare sentinta de 7 ani de inchisoare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: