Chirurgul spagar de la Timisoara, „coleg” cu Grindeanu si Simonis in conducerea PSD. A facut parte din echipa lui Grindeanu

politica

Unul dintre cei mai cunoscuti doctori din Timisoara si fost manager la Spitalul Municipal, medicul Octavian Mazilu, actual sef al Sectiei Chirurgie Generala Oncologica, a fost ridicat, marti, de politisti si procurori pentru luare de mita. Ulterior, el a fost retinut, fiind suspectat ca a primit sume intre 100 si 2.000 de lei pentru efectuarea de acte medicale. El a ajuns sa aiba astfel venituri de peste 9.000 de euro pe luna.

„In data de 31.05.2022, procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul M.O. sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita in forma continuata (25 acte materiale)”, se arata intr-un comunicat de presa, de marti seara, al Parchetului de pe langa Tribunalul Timis.

Medicul a fost prins cand primea drept mita suma de 300 de lei.

„In perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, in calitate de medic primar chirurg la o unitate spitaliceasca din Timisoara, inculpatul M.O. ar fi primit, in exercitarea atributiilor de serviciu, de la mai multi pacienti sau apartinatori ai acestora, diferite sume de bani (lei sau euro) cuprinse intre 100 si 2.000 lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit. In data de 31.05.2022, in jurul orei 11.50, inculpatul a fost depistat in flagrant dupa ce, in exercitarea atributiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mita suma de 300 lei de la o pacienta internata in vederea efectuarii unei interventii chirurgicale”, se arata in comunicat.

Octavian Mazilu a fost retinut pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat cu propunere de arestare preventiva judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Timis.

In urma unor plangeri, medicul Mazilu a fost monitorizat doua luni, timp in care ar fi primit mita de la pacienti de 20 de ori. Acesta ar fi incasat sume cuprinse intre 100 si 2.000 de lei in propriul cabinet din cadrul unitatii medicale in care activa ca sef Sectie Chirurgie Generala Oncologica.

Octavian Mazilu a fost in trecut si consilier local si vicepresedinte al PSD Timisoara, facand parte din echipa lui Sorin Grindeanu.

„Deputatul PSD Sorin Grindeanu a mai castigat inca un mandat de presedinte al PSD Timisoara, la alegerile de sambata. El a fost, de altfel, singurul candidat. Noii vicepresedinti ai PSD Timisoara sunt Octavian Mazilu, Horea Bacanu, Dan Idolu, Florin Birsasteanu, Alfred Simonis, Bianca Gavrilita si Ioan Mateescu”, scria Opinia Timisoarei in 2013.

Ulterior, echipa Grindeanu l-a facut consilier local pe Mazilu.

Comentarii: