Chisinaul anunta ca izoletele donate de Romania NU vor fi folosite pentru bolnavii de coronavirus

news

Ministrul Sanatatii din Republica Moldova, Viorica Dumbraveanu, a anuntat vineri ca nu va folosi izoletele facute cadou de Romania pentru pacientii de coronavirus, ci in cazul altor boli. „Izoletele nu se folosesc la COVID-19. Asta nu o spun eu, ci expertii in domeniu”, a sustinut ministrul.

Romania a donat Chisinaului 10 izolete. „Izoletele nu se folosesc la COVID-19. Asta nu o spun eu, ci expertii in domeniu. Ele vor fi folosite la alte boli. Noi apreciem gestul Romaniei, inclusiv venirea acestor izolete”, a declarat Dumbraveanu pentru agora.md.

Aceeasi parere e impartita si de directorul Agentiei pentru Sanatate Publica.

„Specialistii raman pe pozitia ca izoletele nu sunt obligatorii pentru coronavirus si e decizia fiecarei tari. In recomandarile OMS, izoletele nu apar ca obligatorii. Lucrurile nu trebuie interpretate, asa cum apare tendinta. Este suficient daca bolnavul de coronavirus poarta masca”, a declarat directorul Agentiei pentru Sanatate Publica, Nicolae Furtuna.

Citeste si: Vela si Nelu Tataru, umiliti pe aeroportul din Chisinau. Comportament inadmisibil al regimului rusofon al lui Igor Dodon

Uun convoi de 20 de autovehicule cu echipamente de protectie si produse sanitare din Romania a ajuns joi la Chisinau.

Printre echipamentele donate de Romania sunt si 10 izolete, care sunt folosite activ de medicii romani pentru cazurile de coronavirus, precizeaza Agora.

Lotul consta in 500.000 de masti de protectie de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5.000 de viziere, 5.000 de ochelari de protectie, 200.000 de manusi, 2.800 de cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativa pentru transportul pe targa si circa 80.000 de litri de alcool sanitar.

Mai mult despre:

Comentarii: