life

Chitara rara oferita cadou de regina Maria Antoaneta, scoasa la licitatie

Regina Maria Antoaneta este cunoscuta mai degraba pentru moartea tragica decat ca muzician, insa o chitara despre care se crede ca i-a apartinut a fost scoasa la licitatie in aceasta saptamana in Franta, potrivit CNN.

„Chitara Trianon”, creata la Paris, in jurul anului 1775, de Jacques-Philippe Michelot, a fost listata de Casa de licitatii Aguttes si este de asteptat sa se vanda cu pana la 80.000 de euro.

Iubitoare de muzica, regina Frantei, care a cantat si a organizat concerte la Micul Trianon, i-ar fi oferit aceasta chitara marchizei de La Rochelambert-Thevalles, una dintre cele mai apropiate confidente. Instrumentul a fost pastrat in familia marchizei timp de generatii.

Vioara, construita intr-o forma cunoscuta sub numele de „en bateau”, din lemn de pom fructifer, este decorata cu fildes si abanos, cu o rozeta din fildes infatisand o pereche de porumbei imbratisati intr-un templu al iubirii.

„Aceasta chitara (este) rafinata atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere tehnic”, a declarat, pentru CNN, Gregoire de Thoury, director in cadrul Aguttes si specialist in chitare.

De Thoury a declarat pentru CNN ca spera ca vanzarea va atrage iubitorii de muzica, de Franta si ai Mariei Antoaneta deopotriva.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Cei mai buni prieteni: un canibal si un criminal in serie din Rusia au fost eliberati din inchisoare si, drept, multumire, au plecat pe frontul din Ucraina

Dmitri Malisev a fost condamnat la 25 de ani intr-o inchisoare de maxima securitate pentru…

1 minut ago

Ministrul britanic de Externe, David Cameron, sustine ca Ucraina are dreptul de a lansa lovituri aeriene in adancul teritoriului rus

Seful diplomatiei britanice David Cameron a vizitat joi Kievul si a anuntat intentia Marii Britanii…

31 de minute ago

Taiwanul anunta ca 26 de avioane de lupta chineze au fost detectate in jurul insulei

Ministerul Apararii din Taiwan a anuntat vineri ca a detectat 26 de avioane si cinci…

46 de minute ago

Turcia a anuntat suspendarea tuturor relatiilor comerciale cu Israelul. Replica partii israeliene: „Asa se comporta un dictator”

Turcia a suspendat joi relatiile sale comerciale cu Israelul, dupa ce restransese deja exporturile catre…

O oră ago

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

12 ore ago