Cine a fost avocata lui Kovesi la CEDO: „Era debusolata, nimeni nu credea ca se poate adresa CEDO cu sanse reale de succes”

news

Avocatul care a reprezentat-o pe Laura Codruta Kovesi la CEDO este Nicoleta Popescu. Marti, dupa anuntul victoriei lui Kovesi, avocata a oferit un interviu jurnalistei Carmen Dumitrescu.

Nicoleta Popescu este specializata in dreptul muncii, dar si in drepturile omului, si pledeaza la CEDO din 2004. A castigat pana acum 31 de cauze la CEDO impotriva statului roman.

Ea a relatat cum a ajuns sa lucreze pentru Kovesi.

„Un fost agent al CEDO m-a intrebat daca vreau sa o reprezint pe Laura Codruta Kovesi in fata CEDO. Am fost foarte surprinsa. Am spus da, sunt onorata sa redactez o astfel de plangere.

A doua zi de dimineata, o sa-mi aduc aminte toata viata, eram in fata Tribunalului Bucuresti, mi-a sunat telefonul, ‘Buna ziua, eu sunt Laura Codruta Kovesi. As dori sa va intalnesc si sa discutam’. Am fost surprinsa. Pot sa va spun intr-un mod onest ca i-am spus la inceput ca avem o mica problema, daca vom trece de admisibilitate.

(…) Dansa a fost surprinsa, am fost singura care a spus ca ar avea sanse, toata lumea ii spunea ca ‘nu vei avea nicio sansa la CEDO’. Nu ma refer doar la pozitiile publice ale unora, era debusolata, nimeni nu credea ca se poate adresa CEDO cu sanse reale de succes.

(…) Am avut si atacuri din partea unor colegi, care au considerat ca aceasta plangere este un fake news”, a spus avocata.

„Presiunea cea mai mare nu a fost in momentul redactarii plangerii, dupa Craciunul din 2018. La momentul redactarii observatiilor, cand era dificil sa convingi CEDO ca argumentele Guvernului erau bazate pe informatii nereale. A existat si o presiune a timpului, pentru ca ai un timp limitat in care poti sa redactezi raspunsul, au fost foarte multe observatii si anexe trimise de guvern si mi-a fost destul de greu sa ma detasez de toata lumea, care uneori, bine intentionata, dorea sa ma ajute, a trebuit sa ma izolez si ma ma gandesc strict la ce am in cap, la ce cred ca este incalcare, la argumentele pe care trebuie sa le asez intr-o anumita logica ca sa fiu convigatoare si coerenta”, a adaugat avocata.

Citeste si: Olguta Vasilescu, delir dupa uriasa victorie a lui Kovesi: „CEDO este controlata de Soros”

Comentarii: