Cine a pus la cale „regia” de la Washington. Sorin Ionita: „Ma indoiesc ca PSD a platit prin banca de la partid, din subventia aia transparenta de la stat”

analize

Analistul Sorin Ionita anunta ca vizita si declaratiile scandaloase ale Vioricai Dancila de la Washington au fost puse la cale de catre consultantii electorali israelieni Moshe Klughaft si Sefi Shaked. Acestia au lucrat si atat pentru campania electorala a PSD din decembrie 2016 cat si pentru campania Gabrielei Firea.

„Mda, Moshe Klughaft si Sefi Shaked, consultantii israelieni din scoala Finkelstein (gurul lui Viktor Orban, adus de Patriciu si pe la PNL in pregatirea campaniei stridente si halucinante din 2008, va mai amintiti?), specializati in agitarea nationalismului populist, agresivitate primitiva, manipulare online, kompromat, fake news, anti-Soros si tente neofasciste, care au prestat asa bine pentru PSD in 2016, apoi au trecut pe la Belgrad in curtea nationalistului Vucic, apoi pe la mogulul pro-rus din Georgia – lucreaza acum pentru Porosenko, presedintele Ucrainei, care are alegeri maine. Cu aceleasi teme pe care le plimba de colo colo si le traduc dintr-o limba in alta: mandri ca suntem (…), patria, biserica, xenofobie, pericolul gay si trolling profesionist la adversari.

Si ce sa vezi: astazi apare deodata pe TV-ul oligarhului Plahotniuc de la Chisinau o oda desantata pentru Porosenko, hodoronc tronc. S-o luam asa, la ghiceala: cine o fi facut lipeala? Sau era deja facuta de la alegerile moldovenesti din februarie, ca si PDM a avut o campanie destul de disciplinata?

Si ca sa unim pana la capat linia punctata: cine o fi facut PSD-ului regia la evenimentul privat din Washington, adica sceneta fake news cu coana Viorica si mutatul ambasadei la Ierusalim, fix in campania lui Netanyahu, marele prieten al lui Dragnea & Orban & Vucic & co? Si in schimbul a ce, ca ma indoiesc ca PSD a platit prin banca de la partid, din subventia aia transparenta de la stat?

Nu vi se pare ca statul paralel in regiune, cu ramificatii prin diverse capitale, e de fapt cam populist/neofascist si servit de multi consultanti globali fara scrupule, precum baietii astia smecheri Klughaft si Shaked?”, a scris Sorin Ionita pe Facebook.

Premierul Viorica Dancila a anuntat, in urma cu o saptamana, ca ambasada Romaniei din Israel va fi mutata de la Tel Aviv la Ierusalim. Declaratia a fost facuta in cadrul unei vizite private din SUA.

„Dupa cum stim, presedintele Donald Trump a deschis ambasada Statelor Unite la Ierusalim. Acest pas admirabil si curajos ne-a impresionat pe mine, Guvernul meu si poporul roman. Sunt incantata sa anunt astazi, in fata audientei AIPAC, ca dupa finalizarea analizei de catre toti actorii constitutionali implicati in procesul decizional din tara mea si in deplin consens, eu, ca prim-ministru al Romaniei, si Guvernul pe care-l conduc vom muta ambasada Romaniei la Ierusalim, capitala Israelului”, a declarat Dancila, astazi.

Prim-ministrul a facut afirmatia la Conferinta Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC).

Mai mult despre: ,

Comentarii: