Cine este barbatul cu carja. Ranit grav la Revolutie, refuza acum cu demnitate bani pentru a-si plati avocatul. Are plangere penala din partea lui Voican Voiculescu

news

Jurnalista Oana Dimofte l-a gasit pe barbatul care, pe 21 decembrie, in Piata Universitatii, l-a lovit cu o carja in cap de Gelu Voican Voiculescu, inculpat pentru crime impotriva umanitatii. Barbatul a fost grav ranit in timpul Revolutiei si acum refuza sa fie ajutat pentru a-si plati un avocat.

„Sa stiti ca l-am cautat si am vorbit cu domnul implicat in incidentul cu Voican-Voiculescu. I-am povestit despre ideea de a contribui la plata unui avocat.

Mi-a spus ca nu doreste nimic de la noi. Ca nu asteapta sa primeasca vreun ajutor. Ca tot ce a facut la Revolutie a fost din suflet. Iar la Revolutie nu i s-a intamplat doar o rana. A fost ranit atat de rau incat il trecusera initial in categoria decedatilor. A avut noroc ca i-a verificat cineva pulsul.

Dar nu, nu vrea nimic pentru asta. Nu a vrut niciodata. Tot ce si-a dorit a fost ca aceia care au facut asta sa plateasca.

L-am asigurat ca, daca situatia se va schimba si daca crede ca ii putem fi de folos, suntem aici oricand. Si stiu ca suntem. Si, cel mai important pentru mine, am putut sa ii multumesc prin viu grai pentru faptul ca, in urma cu 30 de ani, mi-a schimbat viata”, a scris Oana Dimofte.

Barbatul care l-a lovit in cap cu o carja pe Gelu Voican Voiculescu a fost identificat si apoi audiat de politisti. Voiculescu a depus plangere impotriva lui, a anuntat Politia Capitalei.

„Persoana vatamata a formulat plangere impotriva barbatului care l-a agresat. Cel in cauza a fost identificat. Este un barbat de 68 de ani si urmeaza sa fie audiat”, au spus politistii.

Cercetarile sunt efectuate de Sectia 1 Politie sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire sau alte violente, urmand a fi sesizata unitatea de parchet competenta teritorial si material.

 

Gelu Voican Voiculescu a fost trimis in judecata, alaturi de Ion Iliescu, in dosarul Revolutiei, cazul aflandu-se pe masa judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). El este acuzat de infractiuni contra umanitatii. Recent, el a fost in mijlocul unui scandal legat de un concert al Institutului Revolutiei Romane, institutie pe care o conduce. Mai multe organizatii civice au contestat, saptamana trecuta, evenimentul organizat de Institut, pentru care s-ar fi alocat 100.000 de euro de la bugetul de stat. Ulterior, sambata, evenimentul a fost anulat.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: