Cine este denuntatorul lui Kovesi: „Ghita e la Belgrad cu OK-ul Moscovei, care il stoarce de informatii secrete si destabilizeaza Romania”

politica

Jurnalistul Mircea Marian scoate in evidenta un aspect relevant din asaltul declansat de Regimul Dragnea impotriva Laurei Codruta Kovesi. Principalul martor din dosarul lui Kovesi de la Sectia speciala este un individ care beneficiaza de protectia Moscovei, Sebastian Ghita.

Ina din primele luni de dupa fuga lui Ghita, numerosi analisti au afirmat ca modul in care acesta este protejat de autoritatile din Serbia arata ca sunt interese foarte mari ca informatiile la care fostul deputat PSD a avut acces, ca parte a cercului de apropiati ai conducerii SRI, sa fie accesate de Moscova. Belgradul si Moscova au o relatie de colaborare extrem de apropiata.

Acum, Ghita este folosit ca lance impotriva fostei sefe a DNA.

„Orice proba ar produce fugarul Ghita, de la Belgrad, impotriva lui Kovesi, voi spune: Trucaj! Tru-caj! Poate o super-expertiza independenta sa ma faca sa-mi schimb opinia, dar e ridicol ca niste poze ‘de pe telefon’ si niste hartii furnizate de Ghita sa duca la punerea sub acuzare a lui Kovesi.

Zicem asa: un senator american din comitetul care supervizeaza serviciile secrete fuge la Moscova si de acolo incepe sa acuze un fost sef al FBI-ului ca e corupt. Cam cine l-ar lua in serios? Nu s-ar gandi orice om zdravan la cap ca e pus de Moscova sa bage strambe?

Ghita e la Belgrad cu OK-ul Moscovei, care il stoarce de informatii secrete si destabilizeaza Romania. Dragnea si slugile lui de la sectia de hartuire a magistratilor independenti se pliaza pe acest joc, le convine.

Pozele lui Ghita sunt din aceeasi naratiune pesedista cu pozele lui Serban Nicolae, cand a vrut sa o jigneasca pe Cosette Chichirau”, a explicat Mircea Marian pe Facebook.

Nu este intamplator faptul ca Ambasada SUA a luat apararea, joi, Laurei Codruta Kovesi. ”Avem incredere in experienta profesionala a Laurei Codruta Kovesi in Romania si sustinem eforturile ei de a cauta oportunitati profesionale in comunitatea internationala. Este extrem de dezamagitor sa vedem inca o incercare aparenta de a o discredita. Ii uram succes”, arata Ambasada SUA intr-un raspuns pentru G4Media.ro legat de dosarul deschis fostei sefe DNA.

Procurorul-sef adjunct al Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, Adina Florea, a confirmat joi dimineata ca ancheta in cazul fostei sefe DNA, Laura Codruta Kovesi, a fost deschisa ca urmare a unei sesizari facute de Sebastian Ghita.

„Este un dosar deschis ca urmare a sesizarii lui Sebastian Ghita din decembrie 2018. E o ancheta in desfasurare, nu am cum sa comentez. Din punctul meu de vedere, eu nu pot sa va spun decat ca este o ancheta in curs de desfasurare, unde se vor respecta toate drepturile si libertatile tuturor persoanelor, demnitatea persoanelor cercetate si in primul si in primul rand se va respecta legea”, a declarat Adina Florea, la intrarea in Parchetul General.

Mai mult despre: ,

Comentarii: