Cine este EMINENTA CENUSIE din spatele lui Liviu Dragnea

analize

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, are un ajutor de nadejde pe partea de analiza, sondaje de opinie si strategie politica, pe sociologul clujean Vasile Dancu.

Acesta, desi oficial este doar un simplu membru PSD si nu mai face politica, mai apare adeseori alaturi de Dragnea in cadrul unor intalniri politice.

Cei doi sunt foarte buni prieteni, iar asta de ani buni. Liviu Dragnea chiar facea o gluma, punandu-si ca poza pe propriul profil de pe reteaua de comunicare Whatsapp fotografia lui Vasile Dancu.

Legatura lor este atat de stransa incat presa chiar a lansat speculatia ca acesta l-ar dori in pozitia de premier daca Victor Ponta va pleca din fruntea Guvernului, desi probabilitatea e scazuta.

Dancu nu este consilierul oficial al lui Liviu Dragnea, insa nu ascunde faptul ca ii mai da sfaturi. De altfel, pentru o vreme, el l-a mai sfatuit informal si pe Victor Ponta, la inceputul mandatului acestuia de presedinte al PSD, insa la acest capitol consilierii de baza ai actualului premier au fost Bogdan Teodorescu, Dan Sultanescu sau Mirel Palada, printre altii.

Politicianul Vasile Dancu

Vasile Dancu este un vechi membru PSD, ocupand chiar si functia de ministru al Informatiilor in Guvernul Adrian Nastase, in perioada 2000-2003.

Membru al “Grupului de la Cluj”, Dancu a fost vicepresedinte al PSD in perioada 2005-2007 si a ocupat un rol foarte important in operatiunea prin care Mircea Geoana a fost instalat presedinte al partidului, invingandu-l surprinzator pe Ion Iliescu la congresul din 2005. El a fost si la originea actiunii de “re-branding” a PSD, prin care a incercat sa proiecteze o imagine de partid modern, nu de partid al baronilor.

El a fost eliminat din conducerea PSD in 2007, tocmai la presiunea “baronilor locali” condusi de Marian Vanghelie, nemultumiti de performantele scazute in alegeri ale “Grupului de la Cluj”, de criticile venite din aceasta zona si de ceea ce au perceput ca fiind influenta prea mare a membrilor acestui grup.

Ulterior, Dancu s-a retras din politica activa.

Profesor si sociolog

Absolvent de sociologie, Vasile Dancu este cunoscut ca fiind directorul Institutului Roman de Evaluare si Strategie (IRES), una din cele mai cunoscute case de sondare a opiniei publice.

De asemenea, el preda la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, la SNSPA, dar si la Academia de Informatii a SRI.
Dancu mai are si investitii in media regionala din Transilvania si este, de asemenea, un autor prolific, scriind despre societatea romaneasca.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: