Categories: politicarecomandate

Cine este judecatorul care a interzis „O Romanie fara hotie”. In Regimul Dragnea, l-a infierat pe Cristi Danilet pentru ca protesta fata de masacrarea legilor justitiei

Biroul Electoral de Circumscriptie Dambovita a admis, joi, sesizarea PSD Dambovita prin care s-a cerut interzicerea promovarii sloganului „O Romanie fara hotie” al Aliantei USR PLUS pe motiv de „defaimare”. Presedintele BEC Dambovita este judecatorul Dragos Popoiag. Acesta semna, in martie 2019, o scrisoare de condamnare a lui Cristi Danilet si de desolidarizare fata de magistratii care protestau fata de masacrarea legilor justitie.

Popaiag a decis, joi, sa dea dreptate PSD si a decis interzicerea bannerelor USR cu mesajul „O Romanie fara hotie”. Judecatorul sustine ca aceste bannere au caracter „defaimator”.

Citeste aici decizia intregrala.

Judecatorul Dragos Popoiag a semnat in martie 2019 o scrisoare deschisa alaturi de alti 29 de presedinti si vicepresedinti de judecatorii in care erau infierati magistratii care protestau fata de masacrarea legilor justitiei.

„Indemnul la forme radicale de protest, suspendarea activitatii firesti a instantelor, instigarea la miscari de strada, dezinformarile constante, rostogolirea intentionata a unor neadevaruri nu au niciun fel de legatura cu activitatea si statutul de judecator. Judecatorul trebuie sa ramana nepartinitor si sa fie capabil sa faca aprecieri obiective si impatiale in cauzele cu care este sau poate fi investit in viitor. Coborarea judecatorului in agora si participarea acestuia la adunari publice in care exista riscul deja dovedit al confiscarii acestora de catre diverse persoane cu orientari politice manifeste, nu poate avea decat consecinte extrem de grave asupra ideii de justitie, in intelesul ei fundamental. Echitatea, dreptatea si adevarul ca scop sunt cele care trebuie sa defineasca magistratura”, se afirma in documentul celor 30.

Ei mai sustineau ca „judecatorul Cristi Vasilica Danilet de la Tribunalul Cluj, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, coordoneaza mai multe manifestari si actiuni publice, atat pe plan national, cat si european, erijandu-se intr-un „asa-zis” reprezentant al judecatorilor din Romania, actiunile acestuia situandu-se, de cele mai multe ori, in sfera unor demersuri cu conotatii politice”.

„Am luat, astfel, act cu ingrijorare de ultimul demers pe care, cu multa usurinta, domnul judecator Cristi Vasilica Danilet il promoveaza in spatiul public, respectiv de a se deplasa impreuna cu o delegatie de 30 de magistrati la Bruxelles, pentru a discuta cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans cu privire la situatia justitiei din Romania. Solicitam public sa se ia act de faptul ca domnul judecator Cristi Vasilica Danilet nu reprezinta sistemul judiciar din Romania, nu reprezinta corpul profesional al judecatorilor si, prin toate luarile sale de pozitie, domnul judecator alege sa incalce prevederile legale prin care magistratilor le este interzis sa isi exprime opiniile politice. Solicitam, pe aceasta cale, magistratilor implicati in acest demers sa analizeze cu maxima responsabilitate implicarea in astfel de actiuni si sa nu se transforme in negociatori cu institutiile politice ale Uniunii Europene, astfel de atributii revenind altor autoritati ale Statului roman”, mai aratau cei 30, printre care se afla si Popoiag.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

9 ore ago

Europa, lovita de inundatii majore. Se anunta pagube considerabile

Regiuni din Germania, Belgia, Franta si Olanda au fost afectate sambata de inundatii in urma…

9 ore ago

BBC: Trecerea la masinile electrice ramane fara… curent?

O analiza a BBC constata ca vanzarile de masini electric ear trebui sa creasca, aceasta…

9 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

9 ore ago

Gantz, ultimatum pentru Netanyahu: Un plan post-razboi pana pe 8 iunie sau se va retrage din coalitie

Ministrul israelian fara portofoliu Benny Gantz i-a dat prim-ministrului Benjamin Netanyahu termen pana la 8…

9 ore ago