externe

Cine este noul prim-ministru din Cecenia. El a anuntat in 2022 ca „nu ne vom opri pana la Berlin” – Video

Fostul presedinte al parlamentului cecen Magomed Daudov a fost numit premier al Ceceniei, a anuntat vineri seara Ramzan Kadirov.

„Il prezint pe dragul meu frate Magomed Daudov in functia de presedinte al guvernului Republicii Cecene”, a scris Kadirov pe canalul sau Telegram: „Avand in vedere experienta sa vasta si inaltul profesionalism, sunt sigur ca deputatii vor sustine pe deplin candidatura lui Magomed Khozhakhmedovich”.

Desi Kadirov a adaugat ca depinde de parlamentul cecen sa il aprobe pe Daudov pentru acest post, el l-a felicitat totusi in avans.

Daudov, care este adesea numit „cainele de atac” al lui Kadirov, a demisionat din functia de presedinte al parlamentului cecen la 15 mai, dupa ce a ocupat aceasta pozitie din 2015, subliniaza Novaia Gazeta.

Cunoscut pentru brutalitatea sa, Daudov se bucura, de asemenea, de o reputatie de eficienta si, in trecut, a fost insarcinat de Kadirov sa conduca strategia de raspuns a republicii la Covid, precum si sa organizeze recrutarea luptatorilor ceceni pentru a lupta in Ucraina.

La inceputul zilei de vineri, Kadirov a anuntat ca fostul prim-ministru al Ceceniei, Muslim Khuchiev, care a demisionat in mod neasteptat marti, a fost numit consilier al premierului rus Mihail Misutin.

„Ma bucur ca experienta si talentul lui Muslim Khuchiev, pe care le-a aplicat cu succes in republica noastra, sunt solicitate la nivel federal”, a declarat Kadirov dupa anuntarea numirii.

De cand diagnosticul lui Kadirov, avand o boala in faza terminala, a devenit de notorietate publica luna trecuta, schimbarile din guvernul republicii sunt analizate chiar mai atent decat de obicei, deoarece diversi pretendenti se pozitioneaza pentru a-l inlocui pe dictator.

Noul prim-ministru al Ceceniei a anuntat, la scurt timp dupa ce Ucraina a fost invadata, ca trupele cecene „nu se vor opri pana la Berlin”.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

DNA l-a prins pe seful IPJ Cluj ca si-a folosit nevasta pentru a scapa de o amenda de circulatie. Politistii de la rutiera sunt si ei anchetati

Surse judiciare au prezentat detalii pentru aktual24.ro in legatura cu cazul chestorului Mihai Rus, seful…

47 de minute ago

Danemarca vrea sa ridice bariere in calea „flotei fantoma” de petroliere rusesti care trec prin stramtorile daneze spre Marea Baltica. Anuntul guvernului de la Copenhaga

Danemarca ia in considerare modalitati de a limita trecerea vechilor petroliere care transporta petrol rusesc…

2 ore ago

Netanyahu a anuntat dizolvarea cabinetului de razboi: „Am luat decizii care nu au fost intotdeauna acceptate de esalonul militar”

Premierul israelian a anuntat dizolvarea cabinetului de razboi care a fost infiintat in regim de…

11 minute ago

Noua super-drona maritima a Ucrainei, poate sa transporte 150 kg de explozibili si este dotata cu sistemul Starlink

Noua drona maritima ucraineana Stalker 5.0, care poate atinge o viteza de peste 75 km/h,…

2 ore ago

Inca un accident de tren in India, un tren de marfa s-a ciocnit cu unul de pasageri. Cel putin 8 morti, zeci de raniti – Video

Cel putin opt persoane au fost ucise si zeci de alte persoane au fost ranite…

2 ore ago