UPDATE Cine este pilotul roman care s-a prabusit la Milano. Corriere della Sera: Dan Petrescu, 30 de ani. Acesta ar fi fiul unui mare latifundiar

news

Pilotul avionului prabusit in Milano este roman, numele acestuia fiind Dan Petrescu, 30 de ani, scrie Corriere della Sera. Acesta ar fi fiul lui Dan Stefan Petrescu, considerat de catre multi actori din real estate, cel mai mare investitor din piata. Averea lui Petrescu este estimata la 3 miliarde de euro.

Printre cei sapte pasageri care au murit impreuna cu el, se numara si o frantuzoaica de 65 de ani, nascuta in Romania, precizeaza publicatia italiana.

Initial, Aleph News a anuntat ca pilotul roman este chiar Dan Stefan Petrescu. Se pare insa ca si acesta era in avion, alaturi de sotia sa si mama a pilotului.

UPDATE MAE anunta intr-un comunicat de presa ca printre victimele accidentului se afla doi cetateni romani care aveau si cetatenie italiana.

Dan Stefan Petrescu are 68 de ani si controleaza suprafete mari de terenuri din Bucuresti, dar si din tara. Cele mai vizibile erau in 2010 cele 15-20 de centre care includeau la vremea respectiva si hipermarketurile Real si alte galerii comerciale. Petrescu era considerat, de cei mai multi actori din real estate, cel mai mare investitor din piata. Dan Petrescu a venit din Germania dupa Revolutie si a fost unul dintre primii parteneri de afaceri din Romania ai lui Ion Tiriac.

Citeste si: Aleph News: Doua fiice ale unui jurnalist roman se aflau la bordul avionului prabusit la Milano

Ion Tiriac spunea despre el ca era cel mai bogat roman, dar era foarte discret si nu era prezent in spatiul public, scrie Aleph News.

Un avion de mici dimensiuni s-a prabusit, duminica, intr-o cladire goala la marginea Milanului, in nordul Italiei, transmite Reuters. Toti cei opt oameni de la bord au murit, potrivit politiei. Presa italiana anunta ca pilotul este roman, iar la bord se aflau sotia si copilul acestuia.

Aparatul, un Pilatus PC-12 care decolase de pe aeroportul milanez Linate cu destinatia Olbia din Sardinia, sudul Italiei, s-a prabusit la cinci minute dupa decolare, la inceputul dupa-amiezii, la San Donato Milanese, o comuna cu circa 30.000 de locuitori la sud-est de capitala Lombardiei, potrivit cotidianului milanez Corriere della Sera.

Avionul a luat foc dupa ce s-a izbit de o cladire de birouri goala in curs de renovare. Pilotul, un roman de 30 de ani, si cei sapte pasageri, printre care un copil, au decedat, adauga Il Corriere.

Cladirea de birouri, unde se afla de asemenea un parking pentru autobuze, se afla langa statia de metrou San Donato, care leaga orasul de Milano.

„Avionul avea un motor in flacari si a cazut in picaj, fara a face manevre, pur si simplu s-a prabusit”, potrivit unui martor citat de cotidian.

Pilatus PC-12 este un avion comercial monomotor cu turbopropulsor, care poate fi utilizat de asemenea drept cargo sau pentru transportarea a maxim 9 pasageri.

Agentia nationala de securitate aeriana a Italiei a declansat o ancheta.

Avionul, care a decolat de pe aeroportul Linate din Milano, se indrepta catre insula Sardinia, spun oficialii.

Flacari si fum s-au degajat din cladire iar cateva vehicule parcate de-a lungul strazii au luat foc, spun martorii citati de Reuters, insa nu au fost raportate alte victime.

Comentarii: