Cine i-ar fi atacat? Ministrul de Interne sustine ca jandarmii s-au aflat in fata sediului PSD pentru a-i „proteja” pe protestatari

politica

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a explicat, marti, ca in timpul protestului de duminica, din Capitala, a decis sa retraga jandarmii care se aflau in fata sediului PSD pentru a nu parea ca „ne pregatim pentru un asediu”. Mai mult, aceasta a precizat ca decizia a fost luata la cererea lui Liviu Dragnea, care este presedintele PSD.

„Jandarmii nu au avut alt obiectiv decat de a proteja cetatenii care se manifestau si le multumesc ca au fost asa cum trebuie, nu au facut altceva decat sa se asigure ca cei care sunt in strada in acel moment sunt protejati. La solicitarea presedintelui Camerei Deptuatilor (Liviu Dragnea – n.r.), i-am rugat pe jandarmi sa se retraga din dispozitiv, in asa fel incat sa nu para ca ne pregatim de vreun asediu. Nu ne pregateam de niciun asediu”, a spus ministrul Carmen Dan.

Intrebata ce competente avea Liviu Dragnea sa ii ceara sa retraga jandarmii aflati in dispozitiv la sediul PSD de pe Soseaua Kiseleff, unde duminica au ajuns protestatarii, ministrul Afacerilor Interne a spus ca Dragnea este presedintele PSD si reprezinta din punct de vedere juridic acel sediu.

„Oricum, jandarmii erau alaturi de persoanele care participau la protest doar ca sa le asigure protectia”, a mai spus ministrul.

Intrebata daca i-a spus lui Liviu Dragnea despre o eventuala implicare a serviciului secret al Ministerului Afacerilor Interne in organizarea protestelor, Carmen Dan a raspuns: „Nu am transmis nimic si eu, daca declar ceva, declar transparent, pe cai oficiale. Informatia care s-a vehiculat este o informatie pe surse”.

Peste 20.000 de oameni au protestat, duminica seara, in Capitala fata de proiectele de ordonanta ale Guvernului privind gratierea si modificarea codurilor penale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: