Cine sunt romanii cu cele mari datorii la stat. Pe lista sunt politicieni, milionari, playboy de peste 60 de ani, consuli, afaceristi si florarese

money

Potrivit topului, cei mai mari datornici dintre romani sunt politicienii afaceristi din domeniul imobiliar, avocati, ciobani si comercianti cu flori.

Cetateanul.net a publicat astazi „topul” realizat de ANAF cu cei mai mari datornici dintre romani la 31 decembrie 2017, clasament pe care Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala ar urma sa-l publice, spun surse din ministerul Finantelor, abia saptamana viitoare. Potrivit topului, cei mai mari datornici dintre romani sunt politicienii afaceristi din domeniul imobiliar, avocati, ciobani si comercianti cu flori.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) are de recuperat peste un miliard de lei de la primii 300 de romanii cu cele mai mai mari restante de plata ale obligatiilor fiscale la bugetele publice. Trebuie precizat ca este vorba doar despre datorii ale persoanelor fizice care desfasoara activitati comerciale, cum ar fi dezvoltatorii imobiliari care si-au trecut cladiri rezidentiale pe persoana fizica pentru a evita anumite taxe si impozite, avocati si comercianti de fier vechi sau de flori. O alta sursa a datoriile o reprezinta si condamnarile penale in care s-au stabilit prejudicii privind obligatiile fiscale.

Pe lista obtinuta de Cetateanul.net, intre cei mai mari datornici la bugetele publice sunt nume sonore, unele bizare. Printre vedetele care se afla in acest top rusinos ii amintim pe playboyul de varsta a treia Cristian Tantareanu, cel care a amenajat Paradisul Verde din Corbeanca (6,5 milioane de lei datorii), avocatul Catalin Dancu (2,7 milioane de lei datorii) si Theodor Berna, patronul de la Tehnologica Radion (2,6 milioane de lei datorie). Catalin Dancu a fost numit consul la New York al Romaniei.

Primul in acest top, dar si in cel al celebritatilor, este Robert Negoita, primarul Sectorului 3 din Capitala, cu datorii de peste 236,95 de milioane de lei.

Locul al doilea este ocupat de Florin Mateiu, din orasul Victoria, judetul Brasov. El are un debit acumulat de 104,75 milioane de lei, cu zece milioane de lei mai mare decat pe lista publicata de ANAF in luna mai 2016. Pe pe locul trei se afla Emil Sorin Cibu, din regiunea Cluj cu 21,1 milioane de lei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: