„Cineva si-a batut joc de domnul Dragnea”. USR anunta ca seful PSD a facut o greseala majora cu amendamentul contra SRI

politica

Deputatul USR Claudiu Nasui anunta ca amendamentul prin care Liviu Dragnea vrea sa taie bani de la serviciile secrete a fost „scris prost”. „Amendamentul are ca sursa de finantare niste bani care nu exista”, subliniaza Nasui.

„Cineva si-a batut joc de domnul Dragnea si i-a scris amendamentul prost.

Ieri am terminat comisia pentru buget la ora 1 noaptea. Iar cand am ajuns acasa am verificat un lucru care mi s-a parut suspect in comisie si pe care o sa-l ridic azi. Domnul Dragnea a venit cu cateva amendamente prin care sa scada bani de la SRI si sa-i adauge la sanatate. Bun, nicio problema. Amendamentul a trecut ca prin branza prin comisia pentru buget si a primit, evident, si acordul ministerului finantelor. Dar ce sa vezi ca amendamentul are ca sursa de finantare niste bani care nu exista!

Domnul Dragnea ne spune ca ia 10 milioane de lei, printre altele, bani de la capitolul ‘sanatate’ de la SRI din titlul ‘transferuri intre unitati ale administratiei publice’. Problema care e? Ca SRI nu doar ca nu are acel titlu deloc la capitolul sanatate, ci are doar 3 milioane in tot capitolul.

Cum sa scoti 10 milioane din 3 milioane? Numai domnul Dragnea stie. Mai suspect este ca nici reprezentantii ministerului finantelor, care si-au dat acordul pe amendament, nu si-au dat seama”, a scris Claudiu Nasui pe Facebook.

Liviu Dragnea a depus, in Parlament, mai multe propuneri pentru amendarea proiectului de buget de stat pentru anul 2019, prin care se diminueaza bugetul SRI cu 445 de milioane de lei pentru a se suplimenta bugetul Ministerului Sanatatii. De asemenea, liderul PSD propune diminuari, chiar daca putin mai mici, si din bugetele SIE si SPP, bani care sustine ca sunt necesari la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Seful PSD vrea ca 295 de milioane de lei sa fie luate de la SRI si transferate Ministerului Sanatatii, sustinand ca banii vor fi folositi pentru 3 programe: Programul Vitamina D, Programul Panorama si Programul Testare markeri tumorali.

De programul de Vitamina D liderul PSD a vorbit la CEx-ul PSD de la inceputul lunii, insa taierea bugetelor serviciilor nu a fost operata de Guvern, lasand acest lucru la latitudinea Parlamentului. Astfel, Dragnea s-a vazut nevoit sa depuna amendamente la bugetul la care si el a lucrat.

Panorama este un test de diagnostic noninvaziv prin care este analizat ADN-ul bebelusului prezent in sangele mamei. In ce priveste testele pentru markeri tumorali, acestea se fac pentru a stabili daca exista prezenta unui anumit tip de cancer sau predispozitia dezvoltarii unei astfel de boli.

Printr-un al doilea amendament Dragnea propune sa fie luati bani de la SRI, SIE si SPP – in total 230 de milioane de lei, si alocati Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pentru implementarea unui program de diabet juvenil.

Mai mult despre: ,

Comentarii: