politica

Ciolacu a votat la referendum: „Buzoieni, haideti sa facem Buzaul mare”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, ii indeamna pe buzoieni sa iasa din case si sa voteze la referendumul prin care Buzaul se uneste cu comuna Tintesti. Buzaul este condus de un primar PSD.

„Astazi am votat pentru un Buzau mare si dezvoltat! Este timpul sa facem cea mai ambitioasa reforma administrativa din ultima jumatate de secol! Buzoieni, haideti la vot! Sa facem Buzaul mare!”, a anuntat Ciolacu.

Buzoienii sunt chemati, duminica, la referendum pentru a raspunde daca isi doresc unirea orasului cu comuna Tintesti.

Locuitorii din Buzau trebuie sa spuna daca sunt de acord cu unirea municipiului cu localitatea Tintesti, ceea ce ar duce la o dublare a suprafetei orasului. Referendumul este initiat de primarul Buzaului, Constantin Toma.

„Reusita Referendumului, prin venirea dumneavoastra la vot in 26 septembrie, este importanta atat pentru municipiul Buzau, dar si pentru toate municipiile din Romania.

Toti primarii de municipii, indiferent de partid, au votat in unanimitate, in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei Municipiilor din Romania, o Rezolutie catre Guvern, prin care sa se acorde prin lege, facilitati pentru localitatea mai mica care fuzioneaza voluntar cu o localitate mai mare.

Pentru ca Romania sa se dezvolte in ritm accelerat, are nevoie de o noua reforma administrativa, ultima fiind realizata in 1968. Desi legislatia in vigoare este putin favorabila unei asemenea reforme, iata ca Buzaul si Tintestiul au sansa unei premiere nationale, primul pasul spre inceputul reformei administrative in tara noastra”, este indemnul pe care primarul l-a adresat locuitorilor din Buzau.

Sunt 80 de sectii de votare in municipiul Buzau si doua in comuna Tintesti. Ele au fost deschise duminica dimineata, de la ora 7:00.

„Referendumul local din Municipiul Buzau este organizat in vederea consultarii cetatenilor pentru modificarea hotarelor unitatii administrativ-teritoriale Municipiul Buzau si unitatii administrativ-teritoriale comuna Tintesti, in sensul unirii celor doua entitati administrative, iar cel din comuna Tintesti in vederea consultarii cetatenilor pentru modificarea hotarelor unitatii administrativ-teritoriale comuna Tintesti si unitatii administrativ-teritoriale Municipiul Buzau, in sensul unirii celor doua entitati administrative.”, precizeaza Autoritatea Electorala Permanenta.

Daca oamenii vor vota pentru unificare si va fi indeplinit cvorumul, se va ajunge la o situatie in premiera: comasarea voluntara a doua unitati teritoriale administrative.

Daca referendumul va fi valid, Buzaul va ajunge al saptelea oras ca marime din tara, peste Timisoara, Iasi sau Craiova.

Actuala impartire administrativa dateaza din 1968.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Atac rusesc cu drone asupra Kievului si Odesei. Ucrainenii au lovit Sevastopolul duminica dimineata

Potrivit fortelor aeriene ucrainene, zonele afectate au inclus Kievul, regiunea Vinita din sud-vestul capitalei, regiunea…

O oră ago

Cheltuielile militare ajuta la cresterea economica a Rusiei. Crestere de 5,4% in primul trimestru al anului 2024

Economia Rusiei a crescut cu 5,4% in primul trimestru al anului 2024, arata statisticile oficiale…

7 minute ago

SUA instaleaza un numar record de 5 milioane de instalatii solare si isi propune 10 milioane pana in 2030

Un comunicat publicat de Asociatia Industriilor de Energie Solara (SEIA) sustine ca SUA a depasit…

9 minute ago

Un nou summit in format Ramstein va avea loc luni. Reuniune a ministrilor Apararii aliati privind sprijinul militar pentru Ucraina

Urmatorul summit in "format Ramstein" al Grupului de contact pentru aparare din Ucraina (UDCG) va…

56 de minute ago

Traficanti de droguri de mare risc, retinuti in Bistrita. Unul dintre ei este acuzat si de viol asupra unei persoane minore

Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud, impreuna cu procurorii Directiei de Investigare a…

2 ore ago

Regele Charles al III-lea va participa la ceremoniile prilejuite de aniversarea a 80 de ani de la „Ziua Z”, in Franta

Regele Charles al III-lea intentioneaza sa calatoreasca, luna viitoare, in Franta pentru ceremoniile care vor…

2 ore ago