Ciolacu anunta ca nu permite ca Renate Weber sa fie schimbata: „Vrem sa ne intoarcem inainte de 1989?”

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat miercuri ca nu va permite ca Renate Weber sa fi eschimbata, dupa alegeri, din functia de Avocat al Poporului.

„Eu nu stiu cum va fi schimbata Renate Weber si nu stiu daca este democratic. Vrem sa ne intoarcem inainte de 1989? Sa iasa Orban sa spuna ca eu sunt Elena Ceausescu si cu asta basta, conduc Romania dupa bunul meu plac si schimb pe toata lumea care nu-mi convine mie si cu asta basta. Sa nu mai existe opozitie!

Ati mai auzit undeva in lume ca un presedinte in exercitiu sa atace partidul de opozitie? Pai fara opozitie nu mai exista democratie”, a declarat Ciolacu la DC News.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, sambata, ca este nevoie de alegeri parlamentare, intrucat ”Parlamentul de astazi are o majoritate remanenta care impiedica adoptarea unor legi care sunt necesare si pe care oamenii si le doresc”. Orban i-a indemnat pe oameni sa se intrebe daca mai doresc ca Renate Weber sa mai fie Avocatul Poporului sau daca mai doresc ca ”oameni ca Florin Iordache sa ajunga in fruntea institutiilor statului”.

”Din punctul meu de vedere, derularea campaniei electorale nu prezinta niciun risc suplimentar privitor la raspandirea virusului. (…) Modul in care organizam ziua votului este de asemenea natura incat omul sa se poata duce in siguranta la vot”, a declarat, sambata, la Slobozia, premierul Ludovic Orban, intr-o conferinta de presa.

Premierul a explicat ca este nevoie de alegeri parlamentare.

”Este nevoie de alegeri parlamentare, ii indemn pe oameni sa-si puna intrebarea: o mai vor pe Renate Weber in fruntea Avocatului Poporului? Daca nu o sa facem alegeri, Renate Weber o sa ramana in fruntea Avocatului Poporului si o sa fie in continuare responsabila pentru sesizari la Curtea Constitutionala care au dus la cresterea dramatica a numarului de infectari. Mai vor ca oameni ca Florin Iordache sa ajunga in fruntea institutiilor statului? Daca nu mai vor ca oameni ca Florin Iordache sa ajunga in fruntea institutiilor statului, este nevoie de alegeri. Mai vor ca PSD-ul sa casapeasca economia, sa inventeze noi si noi acte normative care sa duca Romania inspre faliment si inspre prapastie economica? Daca nu mai vor, atunci este nevoie de alegeri”, a mai declarat Orban.

Mai mult despre: ,

Comentarii: