politica

Ciolacu, atitudine nesigura: „Nu cred ca Romania va intra intr-un conflict armat cu Rusia. Romania nu are niciun motiv de a intra intr-un conflict armat cu Rusia”

Romania nu are niciun motiv de a intra intr-un conflict armat cu Rusia si nu va intra intr-un astfel de conflict, a afirmat luni presedintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Romania nu are niciun motiv de a intra intr-un conflict armat cu Rusia si nu cred ca Romania va intra intr-un conflict armat cu Rusia. Cu totii stim ce se intampla in Ucraina si eu consider categoric ca ceea ce face Vladimir Putin si la ce instiga sa faca poporul rus in acest moment este inacceptabil in anul 2022”, a declarat Ciolacu, la sediul PSD, citat de Agerpres.

In privinta reglementarii unei situatii de criza de catre Guvern, el a aratat ca „are stiinta, cum este si normal”, urmand ca luni sa aiba o discutie cu prim-ministrul.

In contextul acestui conflict, liderul PSD a spus ca intreaga Europa va fi afectata economic.

„Intreaga Europa va fi si intregul glob, dar in principal intreaga Europa si este si normal ca tarile cele mai apropiate vor fi afectate cel mai mult. Sunt ferm convins ca vom gasi solutiile cele mai bune sa depasim si aceasta criza”, a explicat liderul PSD.

Marcel Ciolacu nu crede ca exista posibilitatea ca Romania sa ramana fara gaz.

„Nu, in acest moment nu avem nici cea mai mica problema, si avem un an de zile ca sa rezolvam si sa ne pregatim pentru anul viitor. (…) Dependenta noastra de Rusia este cred cea mai mica din Europa – de 10%”, a adaugat el.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Un barbat a fost arestat langa o statie de metrou din Londra dupa ce a ranit cu o sabie mai multi civili si politisti – VIDEO

Un incident critic a fost declarat in apropierea statiei de metrou Hainault din nord-estul Londrei,…

55 de minute ago

Astazi este ultima zi. Apelurile lui Ciolacu si Firea au fost degeaba, Piedone a plecat in vacanta in loc sa-si retraga candidatura

Cristian Popescu Piedone este plecat in vacanta, in ultima in zi in care ar fi…

2 ore ago

Europarlamentarul roman Eugen Tomac a solicitat Comisiei Europene sa investigheze felul cum mari companii europene subventioneaza masina de razboi a lui Putin

Intr-o postare facuta pe pagina personala de Facebook, europarlamentarul roman Eugen Tomac critica ipocrizia companiilor…

2 ore ago