Ciolacu: „Coalitia functioneaza la parametrii asteptati de populatia Romaniei”. Insa 77% dintre romani spun ca tara merge intr-o directie gresita

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, reitereaza ca decizia social-democratilor de a intra la guvernare a fost una corecta si sustine ca cel mai mare castig al actualei coalitii este ca functioneaza la „parametrii asteptati de populatia Romaniei”.

„Castigul cel mai mare al actualei coalitii este ca functioneaza la parametrii asteptati de populatia Romaniei. Suntem din doua familii politice diferite. Este evident ca nu am creat aceasta coalitie din dragoste intre cele doua partide. Din interes pentru tara.

Totusi aceasta coalitie, in afara de majoritatea din Parlament, a adus si stabilitate in Romania si, daca la inceput existau anumit opinii ca ar fi fost mai bine ca PSD sa stea in opozitie, ca ar fi mai crescut in sondaje, acum dupa cele sase luni de implicare directa a PSD si a ministrilor din Guvern cred ca decizia a fost una corecta. Mai ales in contextul cu aceste crize suprapuse. Scapasem cat de cat de pandemie, a venit si acest conflict total nejustificat, criminal si incorect din partea Rusiei asupra Ucrainei”, a declarat Marcel Ciolacu, duminica, intr-o emisiune la Prima TV, citat de Agerpres.

Liderul social-democrat spune ca in fiecare zi comunica cu premierul Nicolae Ciuca pe lucruri „punctuale”.

„Nu sunt dusmani politici. Sunt niste adversari politici, cum si PSD pentru PNL sunt adversari politici. Aici am gasit si este si meritul primului ministru Nicolae Ciuca. Este un om cu care comunic in fiecare zi. Vorbim lucruri punctuale. Acum doua zile mi-a dat telefon si mi-a propus doua modificari legislative pe zona economica a unui mini-pachet economic si mi s-au parut doua propuneri foarte bune. O sa le discutam si o sa le detaliem la prima coalitie”, a afirmat liderul social-democratilor.

Potrivit acestuia, PSD nu va candida alaturi de PNL la alegerile viitoare, avand in vedere ca au „doctrine separate si valori separate”.

„Eu prefer sistemul german. Chiar daca acolo timp de 17 ani au fost stanga si dreapta impreuna la putere. Intotdeauna au candidat separat si dupa alegeri au creionat o coalite. Avem doctrine separate, avem valori separate. (…) Nu vad totusi o conjunctura astfel incat stanga si dreapta sa candideze impreuna. Acel USL s-a constituit fiindca lideri politici din momentul acela, atat de la PSD cat si de la PNL, au considerat ca trebuie sa se uneasca impotriva unui dusman. Eu nu am dusmani si dupa cum l-am vazut pe domnul Ciuca nici dansul nu este in zona asta de dusmani. Avem adversari politici. Atunci s-au unit cu totii impotriva lui Basescu. Daca ne uitam acum in spate – total justificat acea unire si acea ura impotriva presedintelui Basescu. Nu suntem in acel context”, a explicat Marcel Ciolacu.

Un sondaj realizat de CURS in urma cu o luna arata ca 77% dintre romani  considera ca Romania se indreapta intr-o directie gresita, 17% considera ca Romania se indreapta catre o directie buna, iar 6% nu au raspuns.

Cele mai mari temeri ale respondentilor sunt cresterea preturilor la produsele alimentare, la gaze si energie (53%), razboiul din Ucraina (18%), coruptia (9%), starea de sanatate a populatiei/functionarea spitalelor (6%), criza politica (5%), continuarea pandemiei (3%), starea invatamantului (2%) si starea agriculturii (1%).

Mai mult despre:

Comentarii: