politica

Ciolacu este sigur ca va ajunge prim-ministru: „Nu cred ca vor fi probleme la rotatia din luna mai”. Se fereste sa il mai atace pe Iohannis

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat duminica seara, la Prima News, ca „nu vor fi probleme la rotatia din luna mai”, in ciuda declaratiilor recente ale presedintelui Iohannis.

„Nu cred ca vor fi probleme la rotatia din luna mai. Aceasta coalitie a adus stabilitate in Romania, a pus capat unei guvernari de dreapta dezastruoase. Cei care au guvernat atunci trebuie sa recunoasca acest lucru. Intrarea PSD-ului a adus coerenta si stabilitate la guvernare. Si o liniste institutionala in Romania”, a declarat Ciolacu.

„Acest acord politic se va respecta, nu am vazut vreo declaratie a premierului Ciuca ca nu se va respecta”, a mai spus Ciolacu.

Ciolacu a refuzat apoi sa comenteze declaratiile critice ale lui Iohannis la adresa sa: „Nu sunt un analist al declaratiilor presedintelui Iohannis si nici nu imi doresc”.

Ciolacu a explicat apoi ce il recomanda pentru functia de prim-ministru: „Am o activitate indelungata, am avut si o experienta executiva impreuna cu Mihai Tudose, cand era premier si am fost in guvern, am o activitate parlamentara, si presedinte al Camerei, acum sunt presedinte al PSD, de trei ani. Am un spirit de echipa si sunt unul dintre oamenii care coaguleaza, nu dezbina. (…) Ma pregatesc, lucrez foarte mult cu echipele de la PSD, am discutii in zona economica. Am discutii aplicate si in ce priveste zona militara din jurul Marii Negre, am discutii cu primul-ministru”.

Presedintele Klaus Iohannis a reactionat, dur, joi dupa ce presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a sustinut ca mandatele sale in fruntea tarii au fost „ani pierduti” pentru Romania.

”Cateodata unii politicieni merg la televizor si ii ia gura pe dinainte ca sa zic asa, dar nu cred ca cineva a uitat sau nu a inteles ca aceasta coalitie a aparut dintr-o nevoie. Tara trebuie sa fie guvernabila si tara trebuie sa aiba un guvern stabili in aceste vremuri tulburi si atunci trebuie sa avem puterea interioara sa trecem cu mai mult sau mai putina lejeritate peste anumite declaratii marunte si sa vedem care este in realitate interesul Romaniei”, a declarat Klaus Iohannis, inainte de reuniunea extraordinara a Consiliului European.

In ce priveste rotatia premierilor, care presupune ca seful PSD sa preia functia de prim-ministru in luna mai, Iohannis a lasat de inteles ca nimic nu e batut in cuie.

”Atunci cand coalitia va decide sa faca o schimbare de guvern, se vor prezenta toate partile interesate, imi vor prezenta punctele de vedere si in conformitate cu Constitutia voi lua atunci decizia care mi se va parea cea mai buna pentru Romania”, a subliniat Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu a declarat, zilele trecute, ca nu este multumit de modul in care Iohannis si-a indeplinit atributiile.

„Este presedintele Romaniei si am tratat cu respect institutia prezidentiala. Mi-as fi dorit in anumite momente ale domniei sale sa trateze toate partidele cu aceeasi masura, sa nu se implice in campaniile electorale. Dar, fiecare va raspunde de faptele sale si de ce am facut cat timp am fost oameni de stat in diverse functii(…). Parerea mea e ca au fost ani de zile pierduti din cauza unor ranchiune si unor discutii politice”, a sustinut Ciolacu la Antena 3.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Momentul crimei din Crangasi a fost filmat de un sofer. Ucigasii sustin ca s-au aparat, imaginile arata altceva – Video

Un sofer aflat in trafic in zona Parcului Crangasi a inregistrat momentul in care cei…

O oră ago

O tanara supradotata din Statele Unite, care a intrat la facultate la 10 ani, si-a luat doctoratul in medicina la 17 ani

Participarea lui Dorothy Jean Tillman II la festivitatea de absolvire a Universitatii de Stat din…

O oră ago

Carabinierii italieni au descoperit o retea de traficanti italo-albaneza, care se pregatea sa transporta droguri cu submarinul prin Marea Adriatica – VIDEO

Carabinierii Departamentului de Investigatii al Comandamentului Provincial Torino au arestat mai multi membri ai unei…

34 de minute ago

Italia: Politia a saltat peste 100 de mafioti din clanul ‘Ndrangheta. Germania serveste drept centru de spalare a banilor pentru ‘Ndrangheta

Politia italiana a retinut marti, in orasul Cosenza din Calabria, 109 presupusi membri ai mafiei…

2 ore ago

SUA intentioneaza sa trimita inca un sistem Patriot in Ucraina, iar Europa analizeaza si ea optiuni

Statele Unite iau in considerare posibilitatea de a furniza Ucrainei inca un sistem de aparare…

O oră ago