Ciolacu, huiduit la Buzau de sute de cadre didactice: „Mi-e rusine ca am fost coleg cu tine. Mi-e rusine. Mincinosule” – Video

news

Viitorul premier PSD, Marcel Ciolacu, a fost huiduit joi la Buzau, in timp ce sustinea un discurs cu prilejul Zilei Eroilor. Sute de profesori buzoieni au iesit in strada pentru a protesta fata de salariile mici din sistemul de invatamant.

Ciolacu si-a sustinut discursul, citit de pe foi, in sunet de vuvuzele si huduieli. Cioacu

Ciolacu a dorit sa discute si cu sindicalistii, insa a avut parte de o mare supriza. „Mi-e rusine ca am fost coleg cu tine. Mi-e rusine. Mincinosule”, i-a spus un protestatar.

„Hai sa vedem cui ii e rusine pana la capat”, a replicat Ciolacu, nervos.

Joi, si profesorii buzoieni au iesit azi in strada. Sute de cadre didactice au protestat in fata Institutiei Prefectului Buzau. „Rusine, rusine, rusine!”, au huiduit manifestantii, referindu-se le liderii coalitiei de guvernare.

Potrivit liderului SIP Buzau, este cel mai amplu protest al cadrelor didactice din Buzau din ultimii ani, iar profesorii sunt hotarati sa nu cedeze, calificand rezultatul negocierilor ca inacceptabil.

Guvernul doreste sa creasca salariile profesorilor si le va creste, a declarat joi purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Carbunaru.

„Guvernul Romaniei doreste sa creasca salariile profesorilor. (…) Pana la 15 iulie va fi gata proiectul de lege privind salarizarea in care se regasesc si cresterile salariale solicitate in educatie. (…) Pana atunci, pana pe 15 iulie, reprezentantii Guvernului au transmis ca pentru toti cei care lucreaza in sistemul de invatamant urmeaza sa fie acordate prime pentru cariera didactica, pentru sprijinul acordat in activitate celor care lucreaza in sistemul de invatamant, aproape 300.000 de oameni”, a precizat Carbunaru la Palatul Victoria.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: