politica

Ciolacu i-a infuriat pe sindicalisti: „Trebuie sanctionat dur acest atac al primului-ministru la unul din principiile fundamentale al statutului democratic: protectia salariatului in relatia cu angajatorul”

Reactiei dura a Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratia Publica (FNSA) dupa ce functionarii guvernamentali aflati in greva au fost amenintati cu disponibilizarea. FNSA a lansat un apel public catre alte sindicate „sa sanctioneze dur atacul premierului Ciolacu la dreptul de a protesta al salariatilor”.

„Stim la cine se refera politicienii cand fac referire la salariati care ‘merita’ – la cei adusi de ei pe linie politica, plantati in functii, nicidecum la cei care pleaca la miezul noptii din institutii”, a declarat Bogdan Schiop, presedintele FNSA.

„Este momentul sa sanctionati dur acest atac al primului-ministru la unul din principiile fundamentale al statutului democratic: protectia salariatului in relatia cu angajatorul, dreptul la protest si sprijinul oferit salariatului pentru contracararea abuzurilor conducatorilor institutiilor.

Acesta este esenta sindicalismului iar tacerea dumneavoastra, in acest caz, chiar daca salariatii amenintati direct de catre conducatorul institutiei etalon a Statului Roman, Guvernul Romaniei, fac parte dintr-o organizatie sindicala afiliata FNSA si CNS Cartel Alfa”, se arata intr-un comunicat al Federatiei Sindicatelor din Administratie.

Federatia sustine ca ordonanta de urgenta adoptata joi de Guvern pentru majorarea cu 10% a salariilor mai multor categorii de bugetari va adanci inechitatile salariale.

„Aceasta ordonanta de urgenta, in forma in care a fost adoptata, in foarte multe situatii adanceste si mai mult inechitatile salariale. In plus, majorarea de 10% reprezinta un mesaj amagitor, majoritatea institutiilor din administratia centrala vor beneficia de o majorare de 5%, si aceea in luna septembrie, raportat la salariul din decembrie 2023.
In administratia locala rezultatul va fi aproximativ acelasi deoarece prin aceasta ordonanta nu se majoreaza si indemnizatiile functiilor de demnitate publica locala, majorarea ramand astfel ,,la mana” factorului politic frustrat de propriul nivel de salarizare.

Am oferit solutii pentru ca salariatii sa beneficieze cu adevarat de imbunatatirea nivelului de trai, pentru a nu mai fi discriminati in raport cu alte categorii de salariati.
Reprezentantii Guvernului Romaniei nu au fost interesati, au preferat sa amageasca, din nou”, a mai aratat presedintele FNSA.

Citeste si: Ciolacu, enervat de greva de la Guvern: „Foarte bine, sa isi dea demisia. Bine ar fi sa renunte si la preaviz”

Premierul Marcel Ciolacu a avut, joi, o reactie extrem de dura la adresa functionarilor din Aparatul de Lucru al Guvernului care sunt acum in greva japoneza. Ei au protestat si miercuri, din nou, in fata guvernului.

„Foarte bine, sa isi dea demisia. Bine ar fi sa renunte si la preaviz”, a declarat Ciolacu, joi.

„Am vazut ca exista nemultumiri fata de aceasta majorare, considerata prea mica. Chiar in Guvern, sunt angajati care protesteaza sustinand ca muncesc prea mult pentru 1000 si ceva de euro pe luna! Cred ca atat la Guvern, cat si la Parlament, putem gasi solutii pentru structuri de personal mai suple. Din economiile facute pot fi marite apoi salariile celor care merita. Si ministerele restante trebuie sa finalizeze reorganizarea pana pe 30 iunie, ca sa reducem numarul bugetarilor, cum s-a intamplat in fiecare luna din acest an!”, a amenintat apoi Ciolacu in sedinta de guvern.

Citeste si: Vicepremierul Neacsu i-a pacalit pe angajatii Guvernului, acestia anunta ca greva continua: „Nu s-a intamplat ce a promis”

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Lasconi candideaza la sefia USR: „In acest moment, Romania este rosie”

Elena Lasconi, primarul reales din Campulung, si-a anuntat candidatura la conducerea USR in conditiile in…

7 ore ago

Un barbat inarmat cu un topor a fost impuscat de politisti, in Hamburg, inaintea meciului Euro 2024, Polonia – Olanda

Un barbat a fost impuscat in centrul orasului german Hamburg, dupa ce ar fi incercat…

7 ore ago

Presshub: Cand poate primi copilul telefon mobil. Orasul din Irlanda fara smartphone pentru copii

Cand poate primi copilul telefon mobil. Orasul irlandez Greystones a ajuns pe prima pagina a…

43 de secunde ago

Un nou atac armat in SUA, intr-un parc acvatic, langa Detroit. Zece persoane au fost ranite

10 persoane, inclusiv copii, au fost ranite intr-un atac armat produs intr-un parc acvatic administrat…

7 ore ago

Los Angeles: Combaterea congestionarii traficului cu ajutorul inteligentei artificiale

Soferii din Los Angeles pierd in jur de 95 de ore pe an in ambuteiajele…

7 ore ago