politica

Ciolacu isi permite sa-i dea ordin lui Klaus Iohannis: „Sa interveniti imediat pentru inlaturarea acestui abuz de neingaduit”

Marcel Ciolacu a anuntat, vineri, ca i-a transmis lui Klaus Iohannis o scrisoare de protest fata de modul in care Guvernul a distribuit bani din fondul de rezerva catre administratiile locale. „Comunitati intregi nu primesc niciun leu, iar altora li se repartizeaza sume absolut ridicole, doar pentru faptul ca acei cetateni au indraznit sa voteze altceva decat PNL sau USR”, sustine Ciolacu. Joi, Ciolacu sustinea ca banii s-au dat ca „mita” doar administratiilor PNL.

„Va solicit sa interveniti imediat pentru inlaturarea acestui abuz de neingaduit! Va solicit sa cereti Guvernului sa slujeasca interesul public, nu interesul de partid! Va solicit sa restabiliti echilibrul in societatea noastra care a fost prea mult timp divizata de ostilitatea, ranchiuna si agresivitatea discursului politic din ultimii ani electorali”, se arata in scrisoarea lui Ciolacu.

”Domnule Presedinte,

Va scriu cu indignarea pe care cu siguranta o vor avea milioane de romani dupa ce vor lua act de modul in care sunt impartiti banii publici catre comunitatile locale de catre actualul Executiv condus de PNL.

Hotararea de Guvern prin care sunt repartizate fondurile publice pentru plata cheltuielilor de functionare si asistenta sociala sau protectia copilului este de-a dreptul scandaloasa! Comunitati intregi nu primesc niciun leu, iar altora li se repartizeaza sume absolut ridicole, doar pentru faptul ca acei cetateni au indraznit sa voteze altceva decat PNL sau USR.

Este un abuz intolerabil comis de un partid care tocmai a fost sanctionat sever prin vot pentru modul catastrofal in care a guvernat. In loc sa isi insuseasca sanctiunea populara si sa isi corecteze conduita politica, acest partid continua sa ii imparta pe romani in buni si rai, dupa culoarea partidelor pe care le voteaza. O astfel de politica primitiva este total inacceptabila intr-un stat membru al Uniunii Europene! Aceasta in mod sigur NU este calea europeana pe care si-o doreste acest popor!

Fac asadar apel la rolul de mediator pe care vi-l confera Constitutia in calitatea dumneavoastra de presedinte AL TUTUROR ROMANILOR!

Va solicit sa interveniti imediat pentru inlaturarea acestui abuz de neingaduit! Va solicit sa cereti Guvernului sa slujeasca interesul public, nu interesul de partid! Va solicit sa restabiliti echilibrul in societatea noastra care a fost prea mult timp divizata de ostilitatea, ranchiuna si agresivitatea discursului politic din ultimii ani electorali.

Campania electorala tocmai s-a incheiat. Nu mai e timp de confruntari politice. Suntem in plina criza sanitara, iar la orizont se anunta o criza economica de proportii. Mai mult decat oricand este nevoie de intelepciune, de echilibru, de conlucrare si de echitate sociala.

In numele comunitatilor locale care nu au primit niciun leu sau doar sume jignitoare va cer sa fiti PRESEDINTELE TUTUROR ROMANILOR! In numele milioanelor de concetateni pedepsiti in mod nedrept de acest Guvern iresponsabil, va cer sa fiti ROMAN! In numele miilor de copii stersi de pe lista Guvernului PNL cu repartizarea fondurilor publice va cer sa fiti OM!”, se afirma in scrisoarea PSD.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat joi seara ca va face plangere penala impotriva reprezentantilor Guvernului care ar fi acordat „sume importante doar administratiilor conduse de cei din PNL” ca „mita”. Insa si administratiile USR au primit bani, anunta primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

„Astazi Guvernul a emis o hotarare de guvern prin care a impartit sume importante doar administratiilor conduse de cei din PNL. Este o mita. Aceasta este o mita ca primarii PNL sa-l sustina in continuare in fruntea PNL pe Ludovic Orban.

Am luat hotararea sa atacam atat la conteciosul administrativ acesta hotarare de guvern, sa solicitam suspendarea ei si mai mult sa facem un demers penal catre ministrii care au avizat aceasta hotarare de guvern. Mi se pare normal ca aceste practici sa inceteze. Acest lucru sa inceteze”, a spus Marcel Ciolacu intr-o conferinta de presa.

Insa este fals ca banii au fost acordati doar administratiilor PNL „ca mita”. Dominic Fritz anuntase cu trei ore mai devreme ca si Timisoara a primit bani din fondul de rezerva al Guvernului.

„Ma bucur ca memoriile trimise la Guvern si discutiile mele cu ministrul de finante, Florin Citu, au avut rezultate. Vom primi 9 milioane de lei din fondul de rezerva pentru COLTERM. Multumesc Guvernului si tuturor celor care ne-au sustinut in demersurile noastre in ultimele saptamani, de la Prefectura, la Consiliul Judetean si Secretarul de Stat din Ministerul Dezvoltarii, Catalin Iapa.

Banii vor ajuta COLTERM sa cumpere materie prima ca sa putem asigura apa calda si caldura pentru timisoreni in urmatoarele saptamani.

Dar asta nu inseamna ca ne culcam pe o ureche. COLTERM are nevoie de restructurare financiara, de redresare si de eficientizare si procesul acesta a inceput deja.

Desi administratia mea nu a creat situatia critica in care a ajuns compania, avem raspunderea sa ne asiguram ca timisorenii nu vor suporta, ei, consecintele. Si avem obligatia sa vorbim deschis despre acest elefant din camera si sa lucram la un plan pe termen lung care sa transforme COLTERM intr-o companie sanatoasa”, a scris Fritz pe Facebook.

„Invinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plangere, cu privire la savarsirea unei infractiuni de catre o anume persoana, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani”, prevede Codul Penal.

Executivul a aprobat joi, printr-o hotarare de Guvern, alocarea a peste 876 de milioane de lei, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2020, unor unitati si subdiviziuni administrativ-teritoriale, pentru finantarea cheltuielilor de functionare pana la sfarsitul anului 2020, precum si pentru finantarea cheltuielilor necesare asigurarii activitatii de asistenta sociala si de protectie a copilului, pentru luna noiembrie a acestui an, arata un comunicat de presa al Ministerului Dezvoltarii.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ciolacu, cu Negoita in spate: „PSD este cel mai european partid din Romania”. Negoita este trimis in judecata in trei dosare penale

Premierul Marcel Ciolacu a pretins, joi, de Ziua Europei, ca "Partidul Social Democrat este cel…

2 ore ago

Un consiliu scolar din statul american Virginia ia in considerare restabilirea numelor confederate ale unor scoli

Un consiliu scolar american din comitatul Shenandoah, Virginia, voteaza, joi, daca sa redenumeasca doua scoli…

3 ore ago