politica

Ciolacu nu si-a angajat doar nepoata, ci si pe nevasta lui Romascanu. Cariera fulminanta in institutiile statului a Gabrielei Otilia Romascanu

Otilia Gabriela Romascanu, sotia purtatorului de cuvant al PSD, Lucian Romascanu, a avut o cariera de mare succes in institutiile publice cat timp PSD s-a aflat la guvernare iar sotul ei era si el ministru.

In declaratia de avere depusa in decembrie 2016, cand PSD inca nu a ajuns la guvernare,  Lucian Romascanu mentiona in declaratia de avere ca sotia sa era doar consilier parlamentar si director de evenimente la Secoma SRL, firma detinuta de sotul sau.

In declaratia de avere din 2018, Gabriela Otilia Romascanu are brusc o multime de fucntii la stat. Apare ca fiind nu doar consilier parlamentar, ci si consilier principal la Ministerul Apararii si consilier superior la Secretariatul General al Guvernului. In paralel, sotul era si ministru al Culturii, nu doar simplu senator, arata Newsweek Romania.

Conform declaratiei de avere din 2019, Otilia Gabriela Romascanu si-a adaugat alte pozitii in portofoliu, tot la stat: a devenit membra a Consiliului de Administratie al Teletrans si membra in Consiliului de Administratie al Companiei Nationale Administrarea Porturilor Dunarii Maritime SA.

Potrivit declaratiei depuse anul acesta, doamna Romascanu a ramas doar consilier parlamentar.

Prin urmare, cat timp a fost la guvernare, nevasta lui Romascanu a avut urmatoarele functii la stat: consilier parlamentar, consilier la Ministerul Apararii, la Secretariatul General al Guvernului, membru in CA al Teletrans si al Companiei Nationale Administrarea Porturilor Dunarii Maritime SA in numai doi ani.

Romascanu a declarat ca nu are nicio treaba cu functiile obtinute de nevasta: „Deocamdata este in concediu de maternitate. Din ce stiu eu, a ajuns (consilier parlamentar – n.r.) in urma unui concurs la Biroul Permanent de la Camera Deputatilor. Eu sunt doar sotul, printul consort. Este decizia dumneaei de a va raspunde. Stiu ca a fost membra in consiliile de administratie. Lucra la Guvern pe vremea aia. Era la cabinetul vicepremierului Ciolacu”.

In urma cu o luna, Romascanu il acuza pe Ludovic Orban ca „ca a facut scurta la mana angajand pilele PNL. Suntem convinsi ca oamenii vad si vor sanctiona la vot aceste abuzuri liberale”.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

11 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

11 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

11 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

O oră ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

11 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

11 ore ago