Ciolacu, reactie rapida. Anunta trantirea Guvernului Orban: „Depunem motiune de cenzura si va trece”

politica

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat joi, in judetul Olt, ca PSD va depune motiune de cenzura impreuna cu TDMR ca urmare a faptului ca Guvernul si-a asumat raspunderea pe alegeri locale in doua tururi.

”O sa depunem o motiune de cenzura impreuna cu primii parteneri, cu grupul UDMR. Si va spun ca va trece aceasta motiune de cenzura. Nu avem alt obiectiv decat sa treaca aceasta motiune. Nu vom intra in anticipate. Vom demonstra ca avem capacitatea de a crea o noua majoritate parlamentara. Sa nu ne cereti sa promovam un membru de partid pentru functia de prim-ministru. Propunerea va fi alta decat un membru de partid din interiorul PSD”, a declarat Ciolacu la o sedinta a PSD Olt.

„Nu te iarta viata, toate se intorc. Au ghinion mare, toate minciunile spuse despre noi, mai ales actualul comportament de stapani ai inelelor cu 20% in Parlament dar cu o majoritate lejera sa isi treaca toate legile care le doresc”, a mai spus Ciolacu, dand dovada de o crasa lipsa de logica.

Premierul Ludovic Orban a anuntat, joi, in sedinta de guvern ca isi asuma raspunderea pe alegerea primarilor in doua tururi.

„Dupa cum bine stiti, PNL sustine alegerea primarilor cu jumatate plus unu dintre cetatenii care-si exprima votul. Inm urma cu peste doi ani am initiat un proiect de lege pentru a traspune aceasta vointa a oamenilor de imbunatatire a modului de alegere a primarilor, de conferire a unei legitimitati acestor primari. Acest proiect de lege a fost parcat neregulamentar la o defuncta comisie de cod electoral pentru a impiedica introducerea in plenul Camerei Deputatilor.

Ca atare am luat decizia de a ne angaja raspunderea in fata Parlamentului pe proiectul de lege de alegere a primarilor in doua tururi”, a declarat Orban.

”E vremea sa facem ce ne cer oamenii. Sigur ca acest lucru va deranja pe cei care sunt la butoanele Parlamentului, dar trebuie sa ne asumam acest risc. Guvernul are obligatia de a imbunatati cadrul democratic”, a subliniat Orban.

”De la instalarea Guvernului, am spus foarte clar ca noi facem ceea ce e necesar, corect, democratic si ceea ce isi doresc oamenii, nu potentatii. Probabil ca multi primari doresc alegeri intr-un tur. Pentru a imbunatati performanta administratiei locale e vital ca primarii sa fie alesi de jumatate plus unul din cetatenii dintr-o comunitate locala. Existenta unui tur doi presupune negocierea unei majoritati in CL care sa permita realizarea proiectelor. Ca atare, e vremea sa facem ce vor oamenii”, a mai spus premierul Orban.

Mai mult despre: ,

Comentarii: