Ciolacu santajeaza PNL pentru a NU elimina pensiile speciale. Ameninta cu o lege care va afecta grav incasarile bugetare ale Guvernului

politica

In replica la solicitarea PNL de convocare a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru eliminarea pensiilor speciale, presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, scoate la iveala un proiect privind reducerea TVA la 16%. Reducerea TVA ar crea mari probleme Guvernului PNL, care cauta solutii de reducere a deficitului bugetar.

„PNL trebuie sa-si aduca aminte si de proiectul initiat privind reducerea TVA de la 19% la 16% si a cotei de TVA pentru alimente de la 9% la 5%. Sa-l punem si pe acesta pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare. Pe de alta parte, este foarte bine faptul ca PNL si-a adus aminte ca avem o prevedere, adoptata deja de Parlament, prin care se dubleaza alocatiile copiilor, prevedere pe care insa domniile lor nu au gasit de cuviinta sa o si puna in aplicare. Desi a trecut aproape o luna, PNL nu a fost interesat de gasirea unei solutii”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Liderul PSD mai pretinde apoi ca pesedistii se pronunta pentru taierea pensiilor speciale, „insa asa cum vrea PNL va fi doar o alta lege declarata neconstitutionala”.

„Pentru a face efectiv dreptate, pentru ca sumele sa fie reduse, noi am initiat legea supra-impozitarii pensiilor speciale si am votat-o deja la Senat. PSD va vota supraimpozitarea pensiilor, cu exceptia militarilor, intrucat acestia isi risca viata in teatrele de operatiuni. Pana acum, PNL a venit doar cu minciuni. Se fac ca fac, nedorind in realitate sa schimbe nimic”, a transmis Marcel Ciolacu.

Florin Roman afirma, joi, intr-o postare pe Facebook, ca, in calitate de lider al deputatilor PNL, a propus colegilor sa solicite convocarea unei sesiuni extraordinare, in care sa supuna votului proiectul de lege al PNL privind taierea pensiilor speciale.

„Din economia rezultata din taierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocatiilor majorate, in urma votului de la sfarsitul lunii decembrie, din Parlament”, spune Roman.

El adauga ca, tot in decembrie, Comisia de munca a Camerei Deputatilor a dat un raport de adoptare a proiectului PNL care prevede taierea pensiilor speciale pentru parlamentari, magistrati, personal aeronautic, diplomati, functionari ai Curtii de conturi etc. Proiectul de lege al PNL aloca pensii de serviciu doar pentru militari si politisti, precizeaza Roman.

„In mod surprinzator, raportul de adoptare nu a fost ‘ridicat’ pe site-ul Comisiei de munca si nici nu a fost trimis plenului, astfel incat el nu a putut fi supus votului in ultima saptamana din sesiunea parlamentara. Urgenta adoptarii acestui proiect de lege este determinata de necesitatea finantarii legii adoptata de parlament, privind dublarea alocatiilor pentru copii”, spune Roman.

El solicita reprezentantilor PSD sa voteze proiectul PNL in sesiune extraordinara.

„Solicitam PSD si presedintelui Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, sa rupa fratia cu pensiile speciale si sa votam proiectul de lege al PNL in sesiune extraordinara. In acest fel, PSD poate dovedi ca nu a votat cresterea alocatiilor doar in interes electoral, dupa ce anul trecut a votat impotriva demersului PNL. De la 1 ianuarie a.c., alocatiile copiilor au crescut cu 100% din rata inflatiei, urmare a unei legi initiata de PNL. Asadar alegeti domnilor pesedisti: ori pensii speciale, ori alocatii pentru copii!”, incheie Roman.

Mai mult despre: ,

Comentarii: