Ciolacu se crede pe cai mari: „Le trimit inapoi placuta aia suedeza, a sosit momentul”

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut joi din nou alegeri anticipate, afirmand plin de sine ca le trimite liberalilor si useristilor „placuta aia suedeza inapoi”.

„Ce facem, ramane tot cu Turcan, cu Barna? Nu mai vrem, aceasta coalitie. Sa stiti ca nu-i iubesc, in momentul asta le si trimit inapoi placuta aia suedeza”, a declarat Ciolacu intr-un interviu la Radio Guerrilla.

„Pai, asa sa faceti”, l-a indemnat Liviu Mihaiu.

„Sa fie primita”, a insistat Ciolacu.

Ciolacu a sustinut ca Guvernul Citu este „cazut”, „cu sau fara motiunea de cenzura” si trebuie sa vina pentru un vot de incredere in Parlament, considerand ca „nu exista alta solutie decat aceea a alegerilor anticipate”.

„Guvernul Citu este cazut. In momentul in care Citu l-a schimbat pe Stelian de la Justitie si n-ai facut o alta desemnare, conform Codului administrativ, in cinci zile, de alt ministru, deci cu alte cuvinte ai schimbat compozitia politica a guvernului, in 45 de zile – este decizia CCR, deci nu poate sa o incalce nimeni – trebuie sa vina pentru un vot de incredere in Parlament, cu motiune, fara motiune. Eu am spus foarte clar: PSD va vota orice motiune care o sa vina la vot. Asteptam sa vedem ce se intampla la CCR cu motiunea celor de la AUR si alianta AUR – USR”, a declarat Ciolacu la Radio Guerrilla.

El a adaugat ca textul motiunii de cenzura ar fi trebuit construit prin colaborare, in care sa fie mentionat si USR PLUS, care a fost la guvernare.

„N-am inteles de ce nu ne-am asezat toti trei, acum era si votata motiunea. De ce n-am stat toti trei sa gasim un text. Sau ma fac ca nu inteleg. USR a vrut o alianta cu AUR, ca in textul motiunii sa nu apara USR. Nu poti sa te faci ca USR n-a fost la guvernare in aceasta perioada, nu poti sa te faci ca USR nu a livrat nimic din ceea ce a promis. (…) PSD a depus motiuni pe care le-a contestat Orban la CCR, acum nu mai e de acord cu contestatiile la CCR. (…) Acum, USR semneaza cu AUR si eu „am umblat cu PNL”. Daca semnam cu ei, iesea PNL-ul: „PSD-ul este in blat cu USR-ul”. Este o politica mica”, a sustinut liderul PSD.

Marcel Ciolacu a aratat ca, din momentul in care Guvernul Citu cade, din punctul sau de vedere, nu exista alta solutie decat cea a alegerilor anticipate, argumentand ca PSD nu doreste sa revina la putere fosta coalitie, chiar daca Florin Citu nu va mai fi premier.

„Din punctul meu de vedere, in acel moment nu exista alta solutie decat alegerile anticipate. Nu vreau, nu mai exista solutie. Se pot face. (…) In doua saptamani scurtezi perioada de campanie electorala, doua saptamani, si ai terminat. Nu tine de presedinte, tine de Parlament si de premierii pe care o sa-i desemneze presedintele, categoric, e atributul lui. (…) Nu au iesire decat prin alegeri anticipate. Chiar daca se intorc la masa, va fi o alianta care peste doua-trei luni va ajunge in acelasi impas. Ei nu functioneaza ca un guvern normal. (…) Pleaca Citu. Raman tot cu Turcan, cu Ghinea? Ce fac, se intorc inapoi USR-istii? Vine inapoi Stelian?”, a mai sustinut el.

Intrebat pe cine crede ca va propune presedintele in functia de premier, daca motiunea de cenzura va trece de Parlament, presedintele PSD a apreciat ca va fi propus tot Florin Citu.

„Parerea mea este ca domnul Citu va fi propus din nou prim-ministru, dupa ce cade la votul privind noua schimbare a compozitiei in interiorul guvernului, ori cade printr-o motiune de cenzura. (…) PSD nu-i mai vrea nici pe cei de la USR. Daca doua guverne cad, se vor face alegeri anticipate. Care-i catastrofa sa facem alegeri anticipate? Se reaseaza lucrurile. (…) Scurtezi campania, intri in cele 10 zile dupa ce se desemneaza prim-ministrul si s-a terminat. (…) Nu mai vrem aceasta coalitie”, a mai afirmat liderul social-democratilor.

El a amintit ca, la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis, dupa alegerile parlamentare, l-a propus pe Alexandru Rafila pentru functia de premier, cu un guvern de uniune nationala, „pentru ca este momentul”, dar seful statului „a preferat sa faca o improvizatie care acum ne costa pe toti”.

Mai mult despre:

Comentarii: