Ciolacu sfideaza PNL pentru a-si trece „reformele”: „Imi voi pune mandatul pe masa”. Guvernul isi asuma raspunderea pe masurile de austeritate

politica

Marcel Ciolacu, intalnire, guvern, juristi, Rosia Montana

Premierul Marcel Ciolacu a anuntat, joi, chiar in sedinta guuvernului, ca isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului pe pachetul legislativ care vizeaza reforma aparatului de stat, masurile de echilibrare fiscala si cele pentru combaterea evaziunii. ”Imi voi pune mandatul pe masa in Parlament. Nu ma sperie nimic! Nu voi ceda un milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem”, a sustinut premierul. 

”In primul rand, as dori sa fac un anunt. Am promis inca de la inceput ca acest Guvern va pune intotdeauna Romania pe primul loc. Avem nevoie de o Romanie decenta si echitabila pentru toti. Pentru asta, trebuie sa oprim debandada bugetara! Trebuie sa facem un sistem fiscal echitabil pentru toata lumea. Si trebuie sa luptam in mod real cu evaziunea. Risipa bugetara, evaziunea si ocolirea taxelor – cumulate sunt frana care tin pe loc dezvoltarea Romaniei. Nu mai putem continua asa! Miliarde de euro ajung in buzunarele unor smecheri sau sunt risipite cu institutii care se calca pe picioare in loc sa fie folosite pentru drumuri, spitale si scoli. S-a terminat!”, a declarat Ciolacu in deschiderea sedintei Executivului.

”Am vazut si vociferari, chiar si atacuri din partea unor ipocriti, care au uitat ce obligatii au pus cu mana lor in PNRR si acum le critica. Va spun ca nu ma sperie nimic! Nu voi ceda un milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem. Voi merge pana la capat pentru a taia risipa si pentru ca toti sa plateasca ceea ce se cuvine in aceasta tara! Reforma statului trebuie sa fie profunda si ireversibila! La fel cum nu mai poate fi o regula pentru cei bogati si companiile privilegiate si alta pentru oamenii obisnuiti care muncesc din greu. Nu mai merge asa! Si, da, daca imi permiteti, as vrea sa iau putin de la noi, cei cu putere de munca si de la cei care fac foarte multi bani pentru a da si la pensionarii care au muncit o viata si la cei aflati in nevoie”, a mai spus Ciolacu.

”Vreau sa anunt ca Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului pe pachetul legislativ care vizeaza reforma aparatului de stat, masurile de echilibrare fiscala si cele pentru combaterea evaziunii. Imi voi pune mandatul pe masa in Parlament pentru reforme si dreptate sociala. Trebuie sa separam apele si romanii sa vada cine vrea cu adevarat sa faca reforme si sa duca aceasta tara inainte si cine se opune si lupta pentru privilegii si pentru bogati. Eu cred ca aceasta este calea si va anunt ca voi merge inainte cu fermitate!”, a sustinut premierul.

Joi dimineata, fostul premier PNL Florin Citu a criticat dur masurile propuse de Ciolacu, afirmand ca „hoardele socialiste sunt infometate”.

„Ciolacu merge la Bruxelles sa primeasca in plic setul de masuri. Ministrul Finantelor spune ca el nu propune masuri. Masurile de austeritate si taxe mai mari vin de la Coalitie.

Coalitia nu a decis nimic inca. In PNL nu a fost niciun Birou Politic National care sa iasa cu o decizie despre eventuale masuri.

Dar toti stim de la Ciolacu ca merge la Bruxelles sa prezinte un pachet de masuri, taxe si austeritate, iar la schimb sa obtina cresterea deficitului in 2023 si 2024 (da, hoardele socialiste sunt infometate) fata de cel negociat initial. Aici trebuie sa spun ca actualul calendar de reducere a deficitului bugetar inclus in PNRR ar fi asigurat o crestere economica sustenabila pe termen mediu si lung in contextul implementarii reformelor. Da, era acea conditie cu reformele pe care PSD nu a vrut sa le faca ca sa nu piarda electoral. Faceau reformele din PNRR si azi nu exista nicio discutie despre taxe si austeritate.

Asadar, CARE SUNT ACELE MASURI?

Este foarte clar acum, Ciolacu merge la Bruxelles sa primeasca in plic lista cu masurile cu care sa loveasca economia.

Ciolacu vinde suveranitatea economiei nationale pentru a-si asigura finantarea campaniei electorale de la buget. Isi va finanta campania cu 1 sau 2 puncte procentuale din PIB (30 de miliarde de lei) , cu cat (daca) ii va permite Comisia Europeana sa creasca deficitul”, a spus Citu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: