Ciolacu, val de invective inca de luni: „Inconstientilor, hotilor, incompetentilor! PSD nu se da niciun milimetru inapoi”

politica

Marcel Ciolacu a lansat luni un nou atac violent impotriva Guvernului Orban pe tema dublarii alocatiilor pentru copii. „Romanii trebuie sa stie ca bani sunt, dar doar pentru furturile acestui Guvern de hoti si incompetenti!”, sustine Ciolacu.

„Inconstientilor! Guvernanti fara scrupule, care treceti cu tancul peste lege si Constitutie! Cat mai aveti de gand sa va bateti joc de copiii tarii?!

Tot PSD e de vina ca Ministerul Justitiei si Consiliul Legislativ v-au spus clar ca ati dat o ordonanta vadit neconstitutionala prin care anulati practic dublarea alocatiilor copiilor?! Ia intrebati-l pe proaspatul candidat PNL care a semnat in numele ministrului Justitiei daca a trecut intre timp la PSD?!

Dati ordonante neconstitutionale si apoi amenintati ca nu mai platiti alocatiile daca Parlamentul nu voteaza mizeriile voastre in afara legii! Astia sunteti!

PSD nu se da niciun milimetru inapoi. Vom continua sa punem presiune pe acest guvern esuat pentru ca legile votate de Parlament si promulgate de presedintele Iohannis sa fie puse in practica.

Iar PNL si Guvernul lor de cinici trebuie sa inteleaga ca dublarea alocatiilor nu e un moft, ci o necesitate. Ca nu poti sa dublezi cu 20%. Romanii trebuie sa stie ca bani sunt, dar doar pentru furturile acestui Guvern de hoti si incompetenti!”, a scris Ciolacu pe facebook.

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, a propus guvernului, saptamana trecuta, un proiect de ordonanta pentru dublarea etapizata a alocatiilor pentru copii, prima majorare, de 20% urmand sa fie facuta in septembrie, pentru luna august.

„In sedinta de guvern de astazi, in prima lectura, am propus proiectul de Ordonanta pentru modificarea si completarea articolului 3 din Legea 61/1993 privind alocatiile de stat pentru copii, prin aceasta propunere Guvernul practic dubland alocatiile dupa un calendar care are anumite etape. Prima marire va fi in septembrie (de 20% – n. r.), aferenta lunii august. Practic, cei care vor urmari incasarea acestei alocatii pentru luna august vor vedea in septembrie, dupa caz. Daca au optat pentru a le primi pe card, vor primi imediat dupa 8 septembrie, iar daca le primesc in numerar, dupa a doua jumatate a lunii, conform calendarului obisnuit al incasarii alocatiilor, urmand sa gaseasca o crestere care atinge 185 de lei pentru copii intre 2 si 18 ani, respectiv 369 de lei pentru copii intre 0 si 2 ani si copii cu dizabilitati intre zero si 18 ani”, a explicat Violeta Alexandru, la finalul sedintei de Guvern.

Urmatoarele etape de crestere vor fi cate doua pentru 2021, in prima parte a anului, in februarie, aferent lunii ianuarie, tot in procent de 20%, iar urmatoarea in august viitor, tot de 20%. Cresterea va fi similara si in 2022, respectiv la inceputul anului si in august, pentru iulie.

„Astfel, la finalul lui 2022, vom avea o crestere a alocatiilor de 300 de lei pentru copii intre 2 si 18 ani, respectiv de 600 de lei pentru copii intre zero si 2 ani si pentru copii cu dizabilitati intre zero si 18 ani. Aceasta este propunerea pe care am adresat-o Cabinetului, o propunere care are in vedere, atat dorinta legiuitorului si decizia Curtii Constitutionale, cat si posibilitatile pe care bugetul azi, marcat de aceasta pandemie, care a avut un efect direct in economie, le poate sustine, respectiv o crestere care sa poata sa fie sustinuta in bugetele pentru anul viitor si respectiv pentru 2022″, a explicat Violeta Alexandru.

Ea a spus ca decizia a fost luata cu ministrul Finantelor si cu cel al Justitiei, pentru a armoniza decizia Curtii Constitutionale si legea votata de Parlament.

„As vrea sa reamintesc ca toate maririle de alocatii din ultimii ani au fost facute ca urmare a initiativelor PNL. In 2015, alocatia s-a dublat de la 42 de lei la 84 de lei, in 2019 a crescut de la 84 la 150 de lei. Mergem pe aceeasi linie pe care PNL a urmat-o in acesti ani, de crestere a alocatiilor”, a mai spus ministrul Muncii.

Mai mult despre: ,

Comentarii: