Ciolacu vrea sa mearga cu 157 de parlamentari PSD la vaccin la Romexpo. Insa PSD-istii anti-Clotilde au blocat finantarea centrului de la Romexpo

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, le cere tuturor celor 157 de parlamentari PSD sa mearga in masa sa se vaccineze cu a treia doza la centrul de vaccinare de la Romexpo. Insa consilierii PSD din Sectorul 1 au blocat, luni, prelungirea finantarii de catre Primaria Sector 1 a centrului de vaccinare de la Romexpo.

„Dragi colegi, va propun ca maine, dupa votul din plen, sa mergem in numar cat mai mare sa ne facem cea de-a treia doza de vaccin. Cred ca societatea noastra nevoie de un asemenea gest public in fata acestui dezastru sanitar la care guvernarea nu are solutii. Au respins testarea extinsa, n-au pregatit spitalele, n-au adus medicamente anti-COVID, astfel ca vaccinarea a ramas singura solutie pentru a salva cat mai multe vieti.

Va propun sa mergem la centrul de vacinare de la Romexpo, care este cel mai mare din Bucuresti – cred ca toata lumea va intelege semnificatia alegerii noastre. Vreau sa le aratam tuturor ca PSD ramane acelas partid responsabil, mai ales in momentele cele mai grele pentru romani. Va multumesc si astept confirmarile voastre”, este mesajul pe care Marcel Ciolacu l-a transmis parlamentarilor PSD, marti.

Insa, chiar ieri, alesii locali ai PSD au refuzat sa voteze, pentru a 5-a oara, rectificarea bugetara in Consiliul Local al Sectorului 1, blocand astfel continuarea finantarii pentru centrele de vaccinare de la Romexpo.

„USL ucide. La propriu. Fara nici o exagerare. Astazi a avut loc a 5-a sedinta de Consiliu Local pentru rectificarea bugetara. Pe ordinea de zi a fost supus votului un singur proiect de hotarare: rectificarea. Proiectul a fost respins de PNL si PSD. A 5-a oara.

De ce spun ca ucide politica practicata de consilierii PSD si PNL Sector 1? Iata faptele: Rectificarea bugetara este necesara pentru ca nu mai sunt bani de functionare si pentru personalul medical de la cel mai mare centru de vaccinare din Romania deschis de noi la Complexul Romexpo;

In ultimele 24 de ore (duminica) s-au raportat 261 de decese din cauza virusului COVID-19 si o delegatie a Organizatiei Mondiale a Sanatatii vine in Romania sa inteleaga de ce avem o vaccinare asa de redusa. I-as invita la Primaria Sectorului 1 sa le explic de ce, sa le spun cum politicul pune in pericol sanatatea cetatenilor.

Tot din cauza acestor consilieri inconstienti nu vom putea aloca fonduri pentru investitii la Spitalul de Urgenta ’Floreasca’ si la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ’Grigore Alexandrescu’ – spital suport pentru pacientii bolnavi de COVID-19. Medicii sunt disperati si extenuati de numarul mare de bolnavi, la terapie intensiva nu mai sunt locuri pentru ca valul 4 al pandemiei cu COVID-19 este tot mai agresiv. Oamenii nevinovati sunt nevoiti sa plateasca scump cu sanatatea si viata lor pentru orgoliul politic al unor personaje sinistre.

PNL si PSD nu au gasit timp sa voteze si sa fie responsabili. Pentru ca nu-i intereseaza. Ii intereseaza altceva. PNL si PSD au dezbatut astazi despre cum sa platim mai repede facturile neachitate de Tudorache catre compania Romprest. Asa se razbuna USL Sector 1. Pe sanatatea si banii nostri”, a anuntat, luni, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Mai mult despre: ,

Comentarii: