Ciolaniada din PSD. Ciolacu si Orlando au zbierat unul la altul in sedinta CEX: „Nu eu am pierdut alegerile”

politica

Marcel Ciolacu si Eugen Teodorovici s-au certat rau, miercuri, in sedinta CEX in care s-a discutat modalitatea de organizare a Congresului PSD de sambata.

„Ciolacu si Teodorovici au inceput sa strige unul la altul, Teodorovici spunea ca are dreptul sa stea la sedinta, iar Ciolacu afirma ca nu, ca asa prevede Statutul. Paul Stanescu a intervenit si i-a spus lui Teodorovici ca a avut cu el o discutie inainte de prezidentiale si ca i-a promis ca este om de onoare si se va retrage din functia de presedinte executiv daca se pierd alegerile. Teodorovici i-a replicat ca el nu a pierdut alegerile”, au declarat surse din CEX pentru Europa Libera.

Comitetul National Executiv al PSD a validat miercuri candidatura lui Eugen Teodorovici pentru functia de presedinte al partidului la Congresul care va avea loc sambata, au spus, pentru News.ro, surse social-democrate.

Anterior, Eugen Teodorovici fusese rugat sa paraseasca sala unde are loc CEx al PSD, deoarece nu este membru in Comitetul Executiv, potrivit surselor citate.

Dupa aceasta validare in CEx, Eugen Teodorovici si Marcel Ciolacu sunt contracandidati la sefia PSD, iar Congresul in care va fi aleasa noua conducere a a partidului va avea loc sambata.

Eugen Teodorovici a trimis o adresa catre Tribunalul Bucuresti si Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) in care explica faptul ca a fost aleasa o conducere legitima a partidului in Congresul extraordinar din 29 iunie 2019, anume Viorica Dancila – presedinte, Eugen Teodorovici – presedinte executiv si Mihai Fifor – secretar general. Acesta mai precizeaza ca Dancila si Fifor au demisionat pe 29 noiembrie 2019, insa el ramane in continuare presedinte executiv al PSD.

Comentarii: