Ciolos o APARA pe Corina Cretu, desi aceasta a pus la cale un ATAC urat la adresa premierului

news

Premierul Dacian Ciolos a declarat, vineri, ca o sustine in continuare pe Corina Cretu in pozitia de comisar european spunand ca un eventual scandal legat de aceasta va afecta imaginea Romaniei.

Comentariul premierul a aparut in urma unui articol din Politico, o publicatie de la Bruxelles, in care se dezvaluia ca jumatate din colaboratorii Corinei Cretu au parasit-o pentru ca se comporta abuziv.

„Eu am sustinut-o pe Corina Cretu si am respectat decizia presedintelui Juncker inca de la inceput, (…) si acum, in calitate de prim-ministru, consider ca e important pentru Romania ca doamna Cretu, care este comisarul pe care l-a dat Romania, sa poata sa isi desfasoare activitatea in conditii bune si sper ca acest lucru sa se intample.

(…) Si de asta eu am fost surprins de alegatii care au aparut in presa vis-a-vis de o ranchiuna din partea mea sau un interes din partea mea de a-i afecta calitatea mandatului. Vreau sa spun inca o data ca eu ii doresc succes Corinei Cretu si am avut o discutie cu ea la telefon zilele trecute, ii doresc succes si o sa ii dau tot sprijinul.

Nu am absolut niciun fel de alte ambitii si ar fi chiar ridicol sa se spuna ca am eu interes intr-un insucces al Corinei Cretu, mai ales acum cand mi-am asumat aceasta responsabilitate de prim-ministru. (…) Nu cred ca imaginea Romaniei este afectata. Ar fi afectata daca am intra noi intr-un scandal si intr-un astfel de circ”, a declarat Ciolos.

In urma articolului din Politico, Corina Cretu a aranjat aparitia unui text foarte favorabil la adresa sa intr-o alta publicatie de la Bruxelles, New Europe, ai carei proprietari au fost in relatii de afaceri cu Dan Voiculescu, in care se sugera ca premierul Romaniei se afla in spatele acuzatiilor din Politico. In acel material se sustinea ca „Ciolos a pierdut batalia pentru a deveni comisar, dar ascensiunea sa recenta la varful politicii romanesti si numirea sa in functia de prim-ministru o gaseste pe Corina Cretu in fata unui om ranchiunos”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: