Ciolos, apel pentru o schimbare RADICALA de atitudine a politicienilor: „Oamenii au foarte mare nevoie de onestitate si franchete. Avem o oportunitate nesperata”

politica

Premierul Dacian Ciolos a vorbit, joi, despre nevoia de reformare a partidelor politice.

„Cred ca in continuare avem nevoie sa avem in centrul atentiei ceea ce a fost scos la lumina ca asteptare inclusiv din partea societatii si la sfarsitul anului trecut – si anume, felul de a face politica, felul in care partidele abordeaza politica si abordeaza relatia cu societatea in ideea aceasta a asigurarii dezvoltarii. Cred in continuare ca avem o oportunitate nesperata, in care nu avem inca partide extremiste sau populiste sau fara substanta in Parlament, dar pe de alta parte, e un moment-cheie in care partidele traditionale au ocazia sa se reformeze nu doar de fatada, pentru a atrage electorat in momentul alegerilor, ci in profunzime, in substanta, in modul de a aborda functionarea statului, relatia cu cetatenii, politica de dezvoltare economica”, a spus Dacian Ciolos la un seminar organizat de Institutul Aspen.

„Si cred nu doar ca avem nevoie de fete noi, avem nevoie si de un alt mod de a aborda din punct de vedere politic relatia cu cetateanul. Eu cel putin simt ca oamenii au foarte mare nevoie de onestitate si franchete si atunci cand vrei sa spui niste lucruri direct, cred ca problema nu e daca le spui direct, ci sinceritatea si onestitatea cu care le spui si modul in care reflecti apoi ceea ce ai spus in ceea ce faci si in ceea ce esti”, a completat premierul.

El a subliniat ca pentru Romania este un avantaj ca inca nu are partide populiste si extremiste, desi a recunoscut ca exista unele tentatii.

„Dincolo de nevoia partidelor de a fi finantate intr-un anumit fel, de a asigura o continuitate a structurilor lor teritoriale, cred ca avem nevoie in momentul de fata de o imaginatie pozitiva, constuctiva, pentru a gasi solutii in asa fel incat sa facem aceste partide sa functioneze mai aproape in relatie cu cetateanul. Si aici, din punctul meu de vedere, nu e doar o problema a Romaniei, e un sentiment pe care l-am avut si in timpul celor patru ani si jumatate in care am perindat toate statele membre. Dar cred ca in Romania, mai mult ca in alte parti ale Europei, tocmai pentru ca nu avem in politica partide cu abordare profund populista si extremista – chiar daca pot sa existe semnele la unele de a incerca sa atraga un eventual potential electoral sau sa stimuleze in aceasta directie – cred ca inca nu e prea tarziu de a incerca a face aceasta reforma si din punctul meu de vedere, rezilienta Romaniei ca stat si capacitate de dezvoltare in urmatorii ani va depinde foarte mult de modul in care vom aborda aceasta reforma in politica”, a punctat Dacian Ciolos.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: