Ciolos, dupa victoria din primul tur impotriva lui Barna: „Este o competitie fara miza personala, este o alegere pentru viitorul partidului nostru”

politica

Copresedintele USR PLUS Dacian Ciolos, care a obtinut cele mai multe voturi in turul intai al alegerilor desfasurate online pentru sefia partidului, a afirmat, joi, ca nu vrea sa catalogheze acest rezultat ca pe o victorie, adaugand ca nu ii considera concurenti pe Dan Barna si Irineu Darau, ci „colegi, prieteni si parteneri pentru anii care vin”, indiferent cine va castiga scrutinul.

„Nu vreau sa cataloghez acest prim tur ca pe o victorie sau orice altceva care ar parea ca e rezultatul unui razboi. Este o competitie fara miza personala, este o alegere pentru viitorul partidului nostru, un vot pentru un USR PLUS mai bun si mai capabil sa ofere societatii romanesti o sansa la o viata decenta si normala, la prosperitate si bucurie”, a scris Ciolos, pe pagina sa de Facebook, dupa anuntarea rezultatului primului tur de scrutin al alegerilor interne din partid.

El le-a multumit celor care au votat, indiferent de optiunea pe care au avut-o.

„Este impresionanta participarea si, prin numarul de membri care au votat, suntem un exemplu pentru ceea ce inseamna sa faci politica in Romania si ce inseamna implicarea reala. Este un exercitiu de democratie si implicare decent si onest pentru care meritati felicitari si multumiri. Am putea spune ca este o victorie a normalitatii modul in care s-au desfasurat votul si procesul electoral, dar imi doresc sa nu ne mai bucuram de normalitate de parca ar fi o exceptie. Rolul nostru in politica ar trebui sa fie acela de a asigura normalitatea in fiecare zi, de a nu mai permite aventuri politice si excese, pariuri si riscuri nejustificate”, a completat Dacian Ciolos.

De asemenea, el le-a multumit si contracandidatilor sai din primul tur de scrutin.

„Singura mea rugaminte este sa intelegem ca votul colegilor nostri, membrii USR PLUS, este dedicat schimbarii in bine, principiilor pe care le-am asumat si dorintei de a munci mai mult si mai eficient. Cred ca se poate mai bine si mai mult, iar noi suntem aici ca sa ne tinem de cuvant fata de voi toti cei carora va cerem votul in aceste alegeri. In ceea ce ma priveste, consider ca partidul are nevoie de doi ani de constructie intensa, la sfarsitul carora sa avem sanse reale la Presedintia Romaniei si la o majoritate care sa poata schimba si reforma Romania”, a transmis Ciolos.

Copresedintele USR PLUS Dan Barna, care a obtinut locul al doilea in primul tur al alegerilor pentru presedintia partidului, a declarat joi ca „suspansul continua” si este „optimist” in privinta rezultatelor turului doi.

„Suspansul continua. USR PLUS este cu adevarat un partid viu si un partid foarte activ. Am aratat si am dovedit ca se poate organiza un scrutin online de asemenea anvergura si putem avea o campanie civilizata, o campanie moderna, o campanie despre viitorul partidului si vreau sa le multumesc cu acest prilej sustinatorilor tuturor celor trei candidati pentru felul in care s-a desfasurat aceasta campanie in USR PLUS pentru ca a dat un sentiment intr-adevar de partid care are capacitatea si forta sa arate modernitate si sa arate o perspectiva de viitor foarte consistenta”, a afirmat Barna, intr-o conferinta de presa.

El a spus ca in al doilea tur de scrutin se va concentra sa transmita mai clar mesajele sale membrilor partidului.

„Urmeaza, evident, un al doilea tur de scrutin, in care ma voi concentra sa transmit mai clar cat mai multor membri perspectiva si pozitia mea fata de viitorul partidului. In acest context, repet, participarea de peste 70%, 75% participarea la vot arata un mesaj foarte clar de cat de angajat si cat de solidar este acest partid in deciziile pe care le-am luat impreuna in fiecare moment din 2016 incoace si aceasta participare sper sa devina un etalon pentru momentele urmatoare. Vom avea campanie electorala pana pe 2 – 3 octombrie, se va termina si turul doi si vom avea o decizie a partidului. Sunt in continuare optimist asupra rezultatului si continuu sa spun ceea ce spun de saptamani bune: acest partid este partidul care poate si va guverna Romania in 2024, o dovedim cu fiecare ocazie”, a adaugat Dan Barna.

Dan Barna a spus ca exista o diferenta de voturi intre Dacian Ciolos si el si acest lucru arata ca fiecare vot conteaza, mentionand ca in turul al doilea va fi o mobilizare la vot mai mare.

„Acest rezultat confirma o data in plus ca USR PLUS este un partid pe bune, un partid in care votul fiecarui membru conteaza si, iata, poate sa faca diferenta. Este o diferenta intre primii doi candidati, intre colegul meu Dacian Ciolos si mine, o diferenta de 700 de voturi. Acest rezultat arata ca fiecare vot conteaza si fiecare membru USR PLUS poate sa conteze si votand conteaza in decizia finala a partidului”, a subliniat copresedintele USR PLUS.

In privinta rezultatului primului tur, el a spus ca era o incertitudine cate voturi va obtine cel de-al treilea competitor.

„Iata avem un tur doi. Povestea merge mai departe. Suspansul continua. E USR PLUS asa cum suntem de 5 ani in Romania. (…) Decizia de iesire de la guvernare este o decizie care a fost sustinuta unanim de catre conducerea partidului, aduc aminte de acel Comitet Politic in care toata lumea a fost de acord ca nu putem sa mai sustinem pe inca premierul Florin Citu. Din aceasta perspectiva e greu de apreciat daca a contat in plus sau in minus lucrul acesta. Pana la urma nu despre asta este vorba”, a mai afirmat Barna.

Copresedintii USR PLUS Dacian Ciolos si Dan Barna merg in turul al doilea al alegerilor pentru sefia partidului, a anuntat, joi, purtatorul de cuvant al formatiunii, Ionut Mosteanu.

Dacian Ciolos a obtinut 15.111 voturi (46%), Dan Barna – 14.404 voturi (43,9%), iar Irineu Darau – 3.300 de voturi (10,1%). Dintre cei 44.114 membri cu drept de vot si-au exprimat optiunea 32.815 (74,4%).

Comentarii: