politica

Ciolos ii anunta pe PSD-isti si PNL-isti: „Nu facem negocieri pe sub masa, cred ca vom obtine mai mult de 80 de voturi in Parlament”

Premierul desemnat, Dacian Ciolos, a declarat, luni, dupa ce a depus lista cu ministrii propusi la Parlament ca nu va face niciun fel de negocieri pe sub masa pentru a obtine votul de investitura in Parlament.

„Avem nevoie de oameni care sa raspunda rapid nevoilor politice si sa isi asume provocarile politice care urmeaza. Nu ne permitem sa mai pierdem nicio secunda, avem nevoie de un Executiv capabil sa-si asume deciziile.

Deja e prea tarziu si vedem ca mor zilnic sute de oameni si trebuie sa ne pregatim de criza energetica ce poate sa loveasca oamenii. Noi am actionat cu buna credinta, onestitate de la inceput, fara sa facem jocuri politice sau sa incercam speculatii de moment.

Ii asigur pe colegii din Parlament ca vom actiona in continuare cu onestitate, nu vrem sa actionam doar de dragul disputei politice. Sper ca fiecare dintre ei sa se gandeasca de doua ori cand vor vota daca vor trece sau nu Guvernul”, a declarat Ciolos.

„Nu facem negocieri pe sub masa, cautam sa punem argumentele pe masa. Voturile se numara in Parlament, s-au mai intamplat moment in care chiar daca nu a existat un acord prealabil in Parlament sa existe un vot favorabil.

Vom vedea care va fi votul in Parlament, energia noastra este acum focalizata pe acest proiect, apoi va anuntam modul in care vom aborda lucrurile in continuare, avem scenarii. N-am vazut nicio propunere din partea PNL, decat sa treaca timpul”, a mai spus Ciolos.

Lista cu ministrii propusi in Guvernul Dacian Ciolos si programul de guvernare au fost depuse, luni, la Parlament.

Conform prevederilor regulamentare, Birourile permanente urmeaza sa se intruneasca pentru a stabili data sedintei comune, la cel mult 15 zile de la primirea programului si a listei guvernului.

Fiecare candidat pentru functia de ministru va fi audiat, in sedinta comuna, de catre comisiile permanente ale celor doua Camere al caror obiect de activitate corespunde sferei de competenta a viitorului ministru.

In urma audierii, comisiile vor intocmi un aviz comun consultativ, motivat.

Programul si lista Guvernului se dezbat de Camera Deputatilor si de Senat in sedinta comuna.

Presedintele USR, Dacian Ciolos, a fost nominalizat, lunea trecuta, de seful statului Klaus Iohannis candidat la functia de prim-ministru.

Si la noi sunt suparari, nu am facut uz de el, am venit cu solutii pragmatice, ne asumam responsabilitati. Eu sper ca vom fi votati de mai mult de 80 de parlamentari (numarul de parlamentari USR)”, a anuntat Ciolos.

„Mergem pana la capat pentru simplul fapt ca politicianul roman trebuie sa-i redea cetateanului roman increderea in stat si in capacitatea acestuia de a-i apara interesele cat mai bine cu putinta. Politicianul poate lua decizii bune sau proaste, dar cel putin la fel de importanta precum decizia in sine (si rezultatul acesteia) este buna-credinta pe care se fundamenteaza decizia sa. A gresi e cat se poate de uman, a fi lipsit de onestitate si de buna-credinta este o lipsa de caracter in momente calme si o ticalosie in momente de criza”, a scris Ciolos, duminica, pe Facebook.

Conform articolului 103 din Constitutia Romaniei, candidatul pentru functia de prim-ministru trebuie sa ceara, in termen de 10 zile de la desemnare, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului.

Programul si lista Guvernului se dezbat de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna.

Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Vladimir Putin sustine planul de pace propus de China in Ucraina, afirmand ca Beijingul a inteles ce se afla in spatele crizei

Intr-un interviu publicat miercuri dimineata de presa rusa si citat de Reuters, presedintele rus Vladimir…

2 minute ago

Majoritatea americanilor cred ca Donald Trump este vinovat in procesul platilor ascunse pentru actrita porno Stormy Daniels si ca trebuie sa mearga la inchisoare

Pentru prima data, un nou sondaj Yahoo News/YouGov arata ca o majoritate a americanilor (52%)…

18 minute ago

Marcel Ciolacu sfideaza realitatea: „Nu a fost Gabriela Firea implicata in azilele groazei. Imaginile nu erau din Voluntari, ci din alta comuna”

Invitat intr-o emisiune la Digi24, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre campania electorala din Bucuresti,…

33 de minute ago

Cel putin 16 persoane decedate in Peru, dupa ce un autobuz s-a prabusit intr-o prapastie din Anzi

Cel putin 16 persoane si-au pierdut viata marti in Peru, cand un autobuz s-a rostogolit…

48 de minute ago

Amenintare iminenta? Taiwanul sustine ca ar fi detectat 45 de avioane de lupta si sase nave chineze in apropierea insulei

Armata Taiwanului a detectat 45 de avioane si sase nave chineze in jurul insulei, a…

O oră ago

Casa Alba a notificat Congresul american ca va trimite Israelului armament in valoare de un miliard de dolari

Casa Alba a notificat marti Congresul SUA ca va face o livrare de arme catre…

O oră ago