Categories: news

Ciolos l-a anuntat pe noul ministru de Interne: „Este un CIVIL, pentru echidistanta si echilibru”

Dragos Tudorache, seful Cancelariei prim-ministrului, preia conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Anuntul a fost facut de premierul Dacian Ciolos.

„Vreau sa va anunt ca am analizat zilele acestea situatia de la MAI (…). Toba este un profesionist, sper sa isi clarifice cat mai repede situatia (…). Data fiind situatia, am analizat intr-o prima faza si un interimat. Am hotarat sa nu merg cu un interimat (…). O sa merg cu o propunere definitiva. (…) Am hotarat sa merg cu un civil. (…)

N-am avut prea multe de ales, pentru ca e greu sa convingi pe cineva din afara sa vina pentru patru luni. (…) Il propun pe Dragos Tudorache, seful de Cancelarie de la Guvern. Dansul nu va candida la alegeri, va ramane pana la sfarsitul mandatului dupa care mi-a spus ca intentioneaza sa isi vada de treaba. Una dintre prioritatile guvernului este sa organizeze alegerile cat mai echidistant si cat mai bine”, a anuntat premierul Dacian Ciolos intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria.

Nominalizarea sefului Cancelariei premierului vine ca urmare a demisiei lui Petre Toba de la conducerea Ministerului Afacerilor Interne, dupa ce procurorii DNA au cerut aviz presedintelui pentru inceperea urmaririi penale pe numele ministrului in dosarul privind fapte de coruptie la DIPI.

Tudorache a mai fost ministru interimar, dupa demisia lui Marius Bostan din functia de ministru al Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Serbia reintroduce serviciul militar obligatoriu dupa ce Croatia vecina a decis acelasi lucru: „Vrem sa ii respingem pe cei care ne ameninta”

Guvernul sarb a decis, vineri, sa reintroduca serviciul militar obligatoriu, care a fost abolit in…

5 ore ago

Simfonia Apei. Bucuria de weekend pentru sute de bucuresteni – VIDEO

In fiecare weekend, Piata Unirii din Bucuresti se transforma intr-o adevarata feerie de lumini, apa…

4 ore ago

A disparut patronul firmei bulgare care a livrat pagerele explozive celor din Hezbollah: „Este de negasit”

Rinson Jose, originar din India, fondatorul Norta Global, implicat in vanzarea de pagere catre gruparea…

10 ore ago

Soldati israelieni au fost filmati impingand cadavre ale palestinienilor de pe un acoperis al unei cladiri din Cisiordania

Soldati israelieni au fost filmati, joi, impingand trei trupuri aparent lipsite de viata de pe…

6 ore ago

Femeia a carei firma a fost legata de pagerele care au explodat in Liban s-ar afla sub protectia serviciilor secrete maghiare

Femeia a carei companie a fost legata de miile de pagere care au explodat in…

7 ore ago