Ciolos l-a facut praf pe Simonis (PSD) in Parlament: „Domnule Simonis, a fi roman nu inseamna sa tii discursuri sforaitoare. A fi roman nu inseamna sa guvernezi in asa fel incat sa alungi romanii din tara”

politica

Premierul desemnat Dacian Ciolos a avut un discurs taios la adresa PSD, la finalul dezbaterilor din Parlament, dupa ce a fost atacat violent de liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis.

„Domnule Simonis, a fi roman nu inseamna sa tii discursuri sforaitoare, ci inseamna sa simti lucrurile acestea, ca esti roman. A fi roman nu inseamna sa guvernezi in asa fel incat sa alungi romanii din tara, sute de mii, milioane de romani dupa cateva decenii de guvernare PSD. Sper ca nu asta inseamna sa fii roman! Fiti linistit, ma simt roman, nu doar pentru ca sunt nascut aici, ci pentru ca simt lucrurile si le spun asa cum le simt, fara discursuri sforaitoare”, a spus Ciolos de la tribuna Parlamentului.

„Du-te acasa!”, a zbierat un pesedist din sala.

„Sunt acasa, aici este acasa la mine in Romania”, a raspuns Ciolos.

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romascanu, a declarat miercuri ca premierul desemnat Dacian Ciolos a mai condus Guvernul Romaniei si a avut „o spirala a esecurilor”.

„Motivele pentru care suntem azi aici – se intalnesc doua ambitii, s-a spus, se va mai spune, spun si eu, ambitia domnului Iohannis de a da guvernarea, stiind ca vor pierde, celor care au daramat guvernul sau, si ambitia domnului Dacian Ciolos de a merge pana la capat intr-un demers pe care l-a stiut de la inceput sortit esecului. Nu poti sa pierzi 10 zile din lupta importanta pe care o avem de dus, si cu pandemia si cu redresarea economiei, pentru a negocia ceva ce nu se putea negocia si aducem un guvern aproape unanim la respingerea in comisii. (…) Domnule prim-ministru desemnat, Dacian Ciolos, ati mai condus Guvernul Romaniei si ne amintim de o spirala a esecurilor. Nu vreau sa mentionez decat doua: zero fonduri europene atrase, de unde si numele cu care veti ramane in cartile de istorie, si o chestiune extrem de importanta – Cumintenia Pamantului. Nu ati explicat nici pana acum de ce o evaluare de 5 milioane nu a fost bagata in seama si s-a ajuns la o valoare de 11 milioane, suma oricum ratata la sfarsit, ceea ce a descurajat orice demers de subscriptie publica de acum inainte, pentru multi ani”, a spus Romascanu, in sedinta plenului reunit al Parlamentului, in care premierul desemnat solicita investitura guvernului propus.

El a afirmat despre Ioana Mihaila ca nu a existat ministru „care sa aiba pe constiinta mai multe victime, probabil in nicio perioada a existentei Romaniei”.

„Doamna Mihaila, fara niciun fel de adresa personala, totusi exista un cimitir care se mareste in fiecare zi in Romania si care ar putea sa va poarte numele. Ati avut decizii la limita dezicerii de juramantul facut in fata poporului si poate dincolo de ea si acum veniti si ne cereti votul pentru un guvern din care faceti parte”, a sustinut Romascanu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: