Ciolos lauda protestatarii care au iesit in strada impotriva „politicienilor care au provocat criza si care trag o tara intreaga dupa ei, intr-o zona a minciunii, duplicitatii si populismului”

politica

Fostul premier Dacian Ciolos spune, intr-un interviu pentru CursdeGuvernare, ca Romania va deveni un partener serios si interesant pentru nucleul dur european daca va face ca lucrurile in economie, in administratie, in privinta politicilor sociale sa mearga bine.

Cu toate acestea, fostl premier precizeaza ca nimeni nu trebuie sa se astepte ca Romania sa devina Germania de pe o zi pe alta si este nevoie sa avem rabdare.

„Vedeti, pe mine, agricultura m-a invatat sa fiu un om practic si rabdator. (…) Eu nu cred ca trebuie sa acceptam un statut de periferie. Ca sa contam, trebuie sa fim in primul rand credibili prin ceea ce facem la noi acasa, sa aratam ca vrem sa mergem pe o cale, indiferent cine vine la guvernare. Si datoram asta, in primul rand, romanilor, nu Uniunii Europene.

Nu cred ca se asteapta cineva ca Romania sa ajunga Germania de pe o zi pe alta. Dar se asteapta, realist, ca Romania sa mearga intr-o directie si sa tina un azimut. Apartenenta la nucleul UE nu este o iluzie. Sutele de mii de oameni care au iesit in strada simt Romania mai acasa in UE decat multi dintre politicienii care au provocat criza si care trag o tara intreaga dupa ei, intr-o zona a minciunii, duplicitatii si populismului”, a declarat Dacian Ciolos.

Fostul premier precizeaza ca din experienta sa de la Bruxelles a inteles ca uneori se pune prea mult accentul pe relatiile institutionale.

Citeste si: Ciolos dezvaluie acum in detaliu ce a discutat la Bruxelles cu liderii UE. Cum s-a zbatut sa repare imaginea Romaniei, grav afectata in urma OUG 13

„Bruxelles-ul nu este un monstru birocratic care ne zice ce si cum sa facem. Daca pornim cu aceasta perspectiva pierdem din start. Relatiile institutionale sunt, sigur, esentiale, dar la nivel politic, credibilitatea, forta de convingere, nivelul de incredere, toate acestea tin de oameni, se construiesc in timp, cu consecventa si onestitate.

De aceea, cine crede ca merge daca una le spune partenerilor europeni la Bruxelles si alta spune celor de acasa se insala. Poate functiona politic acasa, pe termen scurt. Dar nu va functiona la urmatoarea intalnire cu liderii europeni si costul este al tarii, nu al politicianului respectiv”, a subliniat el.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: