Ciolos le raspunde celor care ii reproseaza ca „nu se mai implica”. El anunta o revolutie in sistemul politic de guvernare din Romania – Video

politica

Fostul premier Dacian Ciolos considera ca energia contestarii, rezultata in urma iesirilor in strada, trebuie canalizata intr-o energie pozitiva a constructiei, astfel incat sa poata fi gasite solutiile cele mai bune la problemele societatii.

Dacian Ciolos a declarat, sambata, la Cluj-Napoca, la Conferinta TEDx Eroilor, ca este nevoie ca toata lumea sa se implice in mod activ, nu doar stand in fata calculatorului, nu doar dand like-uri sau doar iesind in strada.

„In ultima perioada am primit foarte multe solicitari, unele culpabilizatoare: ‘De ce nu te implici? De ce nu te mai implici?’ Raspunsul pe care il dau este acesta: cu totii trebuie sa ne implicam in mod activ, nu doar stand in fata calculatorului, nu doar dand like-uri, nici macar doar iesind in strada. E un prim pas esential sa stii sa iti aperi niste valori si principii, dar e nevoie de mai mult decat atat, energia asta a contestarii, care e deja o forma de exprimare a unor asteptari vizavi de modul in care vrem sa mearga societatea inainte, sa o canalizam intr-o energie pozitiva a constructiei. Sunt convins ca aceasta energie, cu imaginatia pe care o avem si experientele pe care le-am trait fiecare, ne poate ajuta sa gasim solutiile cele mai bune impreuna”, a spus Ciolos, citat de Mediafax.

Acesta considera ca Romania se afla in prezent intr-o faza de tranzitie, de la o guvernanta piramidala la una de retea.

„Altfel spus, cred ca in perioada urmatoare nu vom mai putea gasi solutii la problemele cu care ne confruntam doar delegand responsabilitatea unor lideri, oameni politici care au facut o meserie din activitatea de om politic, ceea ce nu cred ca e un lucru bun, deci nu vom mai gasi solutii doar delegand unui grup de lideri conducerea societatii, avem nevoie sa ne asumam noi, in grupurile noastre care trebuie sa puse in conexiune ca sa putem, impreuna, sa gasim solutii la problemele pe care le avem. In acest context e nevoie de implicarea fiecaruia, personal”, a subliniat fostul premier.

Ciolos a afirmat societatea are nevoie in momentul de fata de fiecare persoana, exprimandu-si convingerea „ca fiecare dintre noi suntem unici”.

„Daca Dumnezeu ne-a facut unici si ne-a pus in aceasta societate, inseamna ca unicitatea asta a noastra este necesara pentru ca lucrurile sa avanseze, sa mearga mai bine, pentru a putea imbunatatii viata societatii in care traim. In masura in care suntem constienti de aceasta unicitate, cred ca decurge de la sine inteles faptul ca daca nu valorificam unicitatea asta fiecare in felul in care simtim ca putem sa o facem, societatea va fi mai imperfecta, iar evolutia societatii noastre va avea de suferit. Daca nu acceptam sa ne asumam responsabilitatea asta colectiva, nu avem de ce sa ne asteptam ca lucrurile sa mearg mai bine”, a conchis Ciolos.

Fostul premier Dacian Ciolos a participat, sambata, ca speaker, la Conferinta TEDx Eroilor a carei tema a fost „Challenging tomorrow”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: