politica

Ciolos merge inainte, chiar daca a fost respins de PNL. Luni depune lista de ministri si programul de guvernare: „Pentru a evita criza politica nu faci un pas in spate, ci faci un pas in fata”

Premierul desemnat, Dacian Ciolos, va depune luni la Parlament programul de guvernare si lista de ministri.

„Biroul National al USR s-a intrunit, vineri, la solicitarea premierului desemnat, Dacian Ciolos, si a stabilit un calendar pentru zilele urmatoare: sambata – finalizarea programului de guvernare; duminica – sedinta de Birou National si Comitet Politic pentru aprobarea programului si a listei de ministri; luni – depunerea programului de guvernare si a listei de ministri in Parlament”, anunta USR.

Ciolos a declarat, anterior, ca pentru a se evita criza politica nu se face un pas in spate, ci unul in fata.

„Pentru a evita criza politica nu faci un pas in spate, ci faci un pas in fata. Si am facut acest pas in fata. Ce sa las eu, pentru ca nimeni nu a propus nimic. Nu am vazut nicio propunere azi de la PNL. Astept sa vad decizii asumate, nu recomandari catre parteneri”, a subliniat Ciolos.

El a amintit ca a propus PNL si UDMR refacerea coalitiei plecand de la un program cu solutii concrete, legate de preturile la energie, de combaterea pandemiei de COVID-19 si lansarea reformelor prevazute in Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).

„Din pacate, am constatat si astazi ca PNL refuza deocamdata o negociere cu premierul desemnat de presedintele Iohannis si nu pot sa fac decat in continuare un apel la PNL sa nu fuga de responsabilitate, pentru ca Romania are nevoie de un Guvern. Eu sper sa putem gasi solutia. (…) In aceste conditii si din dorinta de a rezolva cat mai repede criza prin care trecem, USR ramane in continuare determinat si eu, ca premier desemnat, raman determinat sa propun pana la inceputul saptamanii viitoare un Guvern in Parlament, pentru ca acolo, in Parlament, se vede daca exista sustinere sau nu pentru un Guvern”, a declarat Ciolos.

„USR nu va negocia cu PSD, cu PSD, de altfel, daca ar fi sa discutam, a negociat PNL. Au avut un Guvern impreuna, ei au avut o alianta impreuna, asa incat nu cred ca este cazul sa ne dea noua lectii cu cine sa negociem si cu cine nu. Noi am fost foarte clari pe aceasta linie si vom fi in continuare. Ce vom face noi? Vom pregati un program de guvernare cu masuri care trebuie luate cat mai repede, le vom prezenta in Parlament, apoi parlamentarii vor decide daca este momentul sa dea un Guvern cu puteri depline Romaniei, care sa treaca aceasta perioada de criza sau daca vor sa prelungeasca in continuare incertitudinea”, a mai afirmat Ciolos.

El a spus ca a incercat sa negocieze cu liberalii, insa Florin Citu nu a mai vrut sa se intalneasca cu el.

„Am incercat sa negociem, insa dincolo de discutiile pe care le-am avut, premierul Citu nu a mai vrut sa ne intalnim. M-a informat care a fost decizia Biroului Executiv, de altfel a spus ca a ramas cu aceeasi decizie, ca nu a schimbat mandatul si ca, in aceste conditii, nu are sens sa ne mai vedem. Noi ramanem in continuare deschisi cu discutiile. Dar, majoritatile se demonstreaza in Parlament”, a adaugat presedintele USR.

Intalnirea dintre premierul desemnat, Dacian Ciolos, si liderii PNL, UDMR si minoritatilor nationale care urma sa aiba loc vineri a fost anulata, dupa decizia conducerii PNL de a-i solicita presedintelui USR sa negocieze cu PSD si AUR pentru formarea majoritatii necesare investirii Guvernului.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

11 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

11 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

11 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

2 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

11 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

11 ore ago